Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін змінює наратив війни: в США помітили різницю повідомлень з Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін змінює наратив війни: в США помітили різницю повідомлень з Кремля

Президент Росії Володимир Путін вирішив зменшити наратив ідеології про "російський світ" та замінити її більш ефективним засобом впливу російської пропаганди на росіян.

28 січня 2024, 15:50 comments4495
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Кремлі змінюють наратив війни в Україні з ідеології "російського світу" до глобальної боротьби Росії з нацизмом. Інститут вивчення війни припускає, що така зміна у заявах Путіна пов’язана з тим, що цей спосіб виявився більш ефективним засобом впливу російської пропаганди.

Путін змінює наратив війни: в США помітили різницю повідомлень з Кремля

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Аналітики ISW виявили зміну у заявах Путіна, його союзників і поплічників щодо війни в Україні.

"Під час святкування 80-ї річниці завершення блокади Ленінграда Володимир Путін, Олександр Лукашенко та представники Кремля заявили, що Росія перебуває в екзистенціальному геополітичному конфлікті з нібито сучасним нацистським рухом, який виходить за межі України", – пишуть ISW.

Експерти Інститут вивчення війни припускають, що Кремль намагається створити інформаційний фон для подальшої російської агресії проти країн НАТО. В ISW нагадують, що Путін пояснював російську агресію проти України, як спробу "денацифікації". Однак тепер представники російської влади почали називати нацистами будь-кого, кого вони вважають противником, або Захід у цілому.

У своєму виступі до святкування 80-ї річниці завершення блокади Ленінграда Путін звинуватив європейські держави та зазначив, що вони нібито пропагують "русофобію як державну політику" та додав, що Росія "робить усе, щоб придушити та остаточно знищити нацизм". Своєю чергою голова Держдуми РФ В’ячеслав Володін прямо заявив, що "фашистська ідеологія стає нормою... для лідерів держав НАТО" та звинуватив лідерів США, Канади, Німеччини, Франції, Великої Британії у геноциді в Україні. Крім того, Володін пригрозив, що допомога союзників України може "призвести до нової світової війни".

"Путін давно намагався сконструювати ідеологію для Росії, яку він міг би використовувати для підтримки геополітичного протистояння із Заходом, що нагадує холодну війну, і Кремль може все частіше використовувати існуючу риторику про боротьбу з нацизмом для підтримки цих зусиль", — аналізують в ISW.

Таким чином Інститут вивчення війни припускає, що наратив про те, що Росія бореться з глобальним нацизмом у світі є ефективнішим засобом пропаганди для росіян та російськомовних громадян колишнього СРСР, ніж ідеологія на основі "російського світу", що базується на вищості росіян та суперечить багатоетнічному складу РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Косово зрізали стенд з Путіним, а президента Росії назвали фашистом.

Також "Коментарі" писали про Путіна, який прилетів з візитом в Калінінград. Росіяни вважають це сигналом для НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини