Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін збирається відібрати гроші та житло у людей, які критикують війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін збирається відібрати гроші та житло у людей, які критикують війну в Україні

У Кремлі вирішили конфісковувати активи людей за критику російської влади та підтримку України у війні.

15 лютого 2024, 14:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін схвалив закон, який дозволяє російській влади конфісковувати гроші, активи та майно людей, яких суд РФ визнає винними у "поширенні неправдивих новин про збройні сили Росії, а також скоєння злочинів проти національної безпеки". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Путін збирається відібрати гроші та житло у людей, які критикують війну в Україні

Путін буде відбирати майно за "фейки" про війну в Україні. Фото з відкритих джерел

Нові норми російського законодавства про вилучення активів у росіян збігається з положеннями закону 2022 року, який передбачає штрафи та ув’язнення для людей за поширення "фейків про війну" та російську армію. 

Голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін прокоментував новий закон та заявив, що він спрямований на покарання "зрадників, які обливають брудом країну та її солдат", а також на "позбавлення цих негідників почесних звань, конфіскацію майна, грошей та інших цінностей".

Новий закон у Росії набере чинності перед другою річницею повномасштабного вторгнення в Україну та незадовго до виборів у РФ. Очікується, що 71-річний президент Росії Володимир Путін переможе інших трьох конкурентів з показником понад 70% голосів.

Нагадаємо, що у Росії багато людей потрапили до в’язниці через висловлювання проти війни в Україні. Зокрема це стосується як протестів на площах, а також висловів у соціальних мережах. Деякі, щоб уникнути ув’язнень залишили РФ, однак тепер їх активи можуть бути конфісковані Кремлем.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії дискваліфікували з президентських виборів конкурента Путіна.

Також "Коментарі" писали, чи шкодує Путін про початок війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини