Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін зажадав зупинити втечу росіян від війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зажадав зупинити втечу росіян від війни

Глава РФ підписав указ із вимогою знизити відтік населення

13 травня 2023, 17:51 comments2694
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін розпорядився вжити заходів щодо зниження відтоку населення з країни. 12 травня він підписав відповідний указ, в якому внесено зміни до Концепції державної міграційної політики Росії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

Путін зажадав зупинити втечу росіян від війни

Путін вимагає зупинити втечу росіян

Як йдеться в документі, "у 2022 році під впливом соціально-економічних умов, що змінилися, збільшився міграційний відтік населення Російської Федерації за кордон". Що мається на увазі під умовами, що змінилися, не пояснюється.

24 лютого 2022 року за наказом Путіна Росія розпочала широкомасштабне збройне вторгнення в Україну, а у вересні того ж року в країні було оголошено мобілізацію. Наприкінці лютого-березні, а потім наприкінці вересня-жовтні Росію, за оцінками, залишили сотні тисяч людей; люди виїжджали й в інші місяці, хоча й настільки інтенсивно.

В указі йдеться, що влада має вжити додаткових заходів "щодо створення привабливих фінансових, соціальних та інших механізмів збереження людського капіталу, зниження відтоку населення за кордон". Що це за заходи, однак, не сказано. Також Концепція доповнюється пунктом, в якому йдеться про необхідність "створення умов для повернення, в тому числі з-за кордону", мешканців чотирьох областей України, про анексію яких оголосила Росія — Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська — "що залишили в період проведення спеціальної військової операції місця постійного проживання". Подробиці також не наводяться; мова в даному випадку йдеться про громадян України, яким чином російська влада хоче "створювати умови" для їх повернення на підконтрольні Росії території — неясно.

Ще один пункт указу передбачає "збільшення масштабів організованого залучення іноземних громадян до здійснення трудової діяльності" на території Росії.

Тим часом, США на межі дефолту.

В Європі закликали дозволити Україні удари по Росії.

А в британській розвідці назвали причину втечі окупантів із позицій під Бахмутом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини