Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін вирішив серйозно взятися: кого до понеділка Кремль перекине в Курську область
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін вирішив серйозно взятися: кого до понеділка Кремль перекине в Курську область

За інформацією NYT, у Курську область перекинуто 5 тисяч "елітних" солдатів КНДР

сьогодні, 15:30
Поділіться публікацією:

До Курської області до понеділка, 28 жовтня, Кремль має намір перекинути 5 тисяч солдатів КНДР. З великою ймовірністю йдеться про військові з так званого "елітного" підрозділу. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The New York Times.

Путін вирішив серйозно взятися: кого до понеділка Кремль перекине в Курську область

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, у середу, 23 жовтня, перші північнокорейські війська прибули до Курської області. З того часу солдатів КНДР продовжують перекидати. Як пише видання, "тисячі військових прибувають щодня".

Поінформовані джерела в Україні заявили, що до понеділка, 28 жовтня, буде зібрано близько 5 тисяч північнокорейських військ у Курській області.

За словами співрозмовника, війська є частиною елітного підрозділу Корейської народної армії. Їх перевозять із Владивостока, де вони проходили підготовку, на великих транспортних літаках Іл-76 на військовий аеродром на заході Росії, а потім везуть до зони бойових дій.

Журналісти зазначають, наразі війська КНДР зосереджені лише у Курській області. Поки що північнокорейські вояки ще не вступали у бій із українською армією. Саме тому поки що неясно, яку роль вони гратимуть на фронті.

NYT додає, що також неясно, як військові Північної Кореї змінять динаміку на полі бою. Адже фактом є те, що війська КНДР не брали участі в жодній війні з 1950-х років, тому є питання можливостей їх навіть елітних підрозділів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін навмисне завищує статистику втрат ЗСУ у Курській області, щоб виправдати нездатність силами своїх військових відновити контроль над усім регіоном. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Американські аналітики зазначають, що Путін перебільшує прогрес Росії в Курській області, ймовірно, намагаючись запевнити вітчизняну аудиторію у спроможності російських військових "придушити" вторгнення України до російської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини