Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін розповів Сі Цзіньпіну, скільки років зібрався воювати з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розповів Сі Цзіньпіну, скільки років зібрався воювати з Україною

За інформацією Nikkei, Путін говорив Сі Цзіньпіну про намір воювати з Україною 5 років

28 грудня 2023, 07:05 comments1164
Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін попереджав свого китайського колегу Сі Цзіньпіна, що війна Росії проти України може тривати п'ять років. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі "Nikkei Asia".

Путін розповів Сі Цзіньпіну, скільки років зібрався воювати з Україною

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Видання, посилаючись на свої джерела, зазначає, що таке попередження було озвучено Путіним під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви у березні цього року. Тоді російський диктатор сказав, що Росія "воюватиме не менше п'яти років", але запевнив главу Китаю, що РФ врешті-решт переможе.

Як пише Nikkei, незалежно від того, чи повірив у слова Путіна Сі Цзіньпін, це могло вплинути на подальші відносини між Росією та Китаєм, що, зокрема, відбилося у відправленні китайської миротворчої місії до Європи та звільнення міністра закордонних справ КНР.

Крім того, за даними Nikkei, Китай переглянув свою стратегію, оскільки затяжна війна в Україні суттєво вплине на плани та амбіції Сі Цзіньпіна під час його третього терміну на посаді глави КНР, зокрема на приєднання Тайваню.

Враховуючи заяву глави Кремля, зазначають журналісти, повідомлення про нібито сигнали РФ про відкритість до припинення вогню та переговори не слід сприймати "за чисту монету". Ймовірно, Путін просто хоче створити ілюзію напередодні президентських виборів, вважаючи, що це допоможе йому.

ЗМІ також звертає увагу, що Путін зустрічався із Сі Цзіньпіном незадовго до повномасштабного вторгнення російських військ до України. Це сталося під час зимових Олімпійських ігор у Пекіні у лютому 2022 року, на відкритті яких був присутній російський диктатор. Однак, як пише Nikkei, Путін не попередив Сі Цзіньпіна про свої масштабні плани, чим образив китайського лідера.

Пекін вважав, що російські війська вторгнуться лише у східну частину України, але не очікував повномасштабного нападу, особливо через чотири дні після закриття зимових Олімпійських ігор у Пекіні та за тиждень до початку Паралімпіади.

Враховуючи це, пояснює Nikkei, Китай поставив під сумнів слова Путіна про "війну на п'ять років" і почав думати про захист власних інтересів незалежно від того, чим можуть закінчитися події в Україні. Зокрема, Китай створив власну "миротворчу місію", що, як пише Nikkei, продемонструвало незначну зміну проросійської позиції Сі Цзіньпіна та викликало гнів у глави Кремля.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що зробив ставку Пекін у 2023 році і як це вплине на війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Aaram Travels

28 грудня 2023, 07:36

https://www.aaramtravels.com/ Cab service in Palakkad .Unparalleled comfort awaits with our Cab service in Palakkad. Aaram Travels provides a diverse range of cabs to suit your specific needs. Our dedicated drivers and punctual service ensure you reach your destination on time and in style. Don't compromise on travel comfort; book with us today.


Новини