Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін проти міжнародного права: чому Україні потрібно вийти з МКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін проти міжнародного права: чому Україні потрібно вийти з МКС

Захід не має механізмів притягнення Путіна до відповідальності

14 вересня 2024, 18:07
Поділіться публікацією:

Україні варто вийти з МКС через бездіяльність суду у зв'язку з візитом Володимира Путіна до Монголії, заявив політолог Тарас Загородній.

Путін проти міжнародного права: чому Україні потрібно вийти з МКС

МКС виявився безсилим. Фото з відкритих джерел

"Коли Володимир Путін зійшов на землю Монголії, звісно, вже було пізно сподіватися, що монгольські правоохоронці проявлять нечувану рішучість і заарештують його. Зате напередодні візиту з ключових країн Заходу могли подзвонити в Улан-Батор та переконати не приймати російського диктатора, натякнувши на неприємні наслідки для Монголії. Однак цього не було зроблено", — наголосив Тарас Загородній.  

Політолог нагадав, що у 2014 році Україна підписала угоду про входження до МКС, щоб наблизити вступ до ЄС.

"Втім, це не означає, що Україна не може вийти з МКС, якщо вбачатиме у цьому доцільність. Підставою для виходу, наприклад, може стати робота суду проти українських військових. Згідно з міжнародним правом, причиною для розслідувань і проваджень можуть стати навіть незначні тілесні ушкодження російських окупантів під час взяття в полон. Бездіяльність Міжнародного суду щодо візиту Путіна до Монголії та неспроможність притягнути до відповідальності Ігоря Гіркіна та інших російських воєнних злочинців за збиття МН17 свідчать про те, що членство в МКС не приносить Україні ніякої користі", — відзначив він.

Тому, наголосив політолог, як тільки у МКС з’являться запитання до української армії, Україна повинна розірвати договір із ним.

"Не можна обмінювати ефемерні папірці на безпеку держави. Нам потрібно дбати про безпеку країни і своїх військових, а не ставити на перше місце міжнародні правила, які ігноруються іншими країнами. Не даремно США та Ізраїль, чиї армії постійно воюють, не ратифікували Римський статут", — додав експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини