Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін може застосувати ядерну зброю: у РНБО зробили заяву, що насторожує.
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін може застосувати ядерну зброю: у РНБО зробили заяву, що насторожує.

У РНБО попередили про настрої, які панують у Кремлі

17 червня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:

Російський лідер Володимир Путін може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї, якщо російська армія зазнає поразки в Україні. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю The Times зробив глава РНБО Олександр Литвиненко.

Путін може застосувати ядерну зброю: у РНБО зробили заяву, що насторожує.

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

"Ми не можемо нічого виключати, якщо Росія опиниться на межі катастрофічної поразки", — висловився Олександр Литвиненко.

Така поразка, за його словами, може призвести до розвалу російських фронтів, дезертирства з армії та протестів у Москві.                                   

У той же час, вважає глава РНБО, немає жодної ймовірності того, що Путін застосує ядерну зброю, доки Росія має перевагу у війні.

Також, за його словами, навіть у такому разі, швидше за все, Росія застосує тактичну ядерну зброю, яка має меншу потужність. Навряд чи Путін застосує стратегічну ядерну зброю, яка майже напевно спровокувала б третю світову війну, оскільки він хоче жити, підкреслив секретар РНБО.

Олександр Литвиненко також стверджує, що поразка Росії на полі бою в Україні не призведе до автоматичного застосування Москвою ядерної зброї, оскільки Путін може спробувати переконати свій народ, що така поразка насправді є "перемогою".                                                                       

Читайте також на порталі "Коментарі" — НАТО готується привести ядерну зброю до бойової готовності: Столтенберг пояснив, що відбувається.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Україні відреагували на "занепокоєння" США щодо ударів по ядерному щиту Росії.                            




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини