Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін готовий віддати все, аби продовжувати війну: скільки Кремль готовий платити контрактникам
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін готовий віддати все, аби продовжувати війну: скільки Кремль готовий платити контрактникам

У Москві платитимуть майже 2 млн рублів за контракт із армією

23 липня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

Влада Москви почне платити майже по два мільйони рублів за контракт з Міністерством оборони. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Медуза".

Путін готовий віддати все, аби продовжувати війну: скільки Кремль готовий платити контрактникам

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що виплату отримають ті, кого відберуть міським пунктом відбору на військову службу за контрактом, починаючи з 23 липня 2024 року.

Московська влада заявила, що також збереже щомісячну виплату з московського бюджету в 50 тисяч рублів. З урахуванням федеральних виплат, які може отримати військовослужбовець-контрактник, сума за рік війни може перевищити 5,2 млн. рублів, стверджують у мерії.

За інформацією видання, останнім часом у деяких російських регіонах збільшили розмір одноразової виплати під час укладання контракту. У Краснодарському краї вона тепер становить мільйон рублів, у Дагестані – 500 тисяч рублів, у Татарстані – 1,05 мільйона рублів.

Згідно з підрахунками, з липня 2023 року по червень 2024 року виплати учасникам вторгнення в Україну та родичам загиблих могли становити від 2,75 до 3 трильйонів рублів. Ця сума приблизно відповідає 1,5% очікуваного ВВП Росії у 2024 році та 8% усіх видатків федерального бюджету цього року.

Зазначимо, раніше Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що в країні-агресорі вигадали нестандартні грошові стимули для контрактної служби у збройних силах: людині, яка приведе свого друга у військкомат, пропонують 100 000 рублів (близько 1150 доларів).

За інформацією військових аналітиків, голова Ярославської області Михайло Євраєв оголосив про нову ініціативу, яка пропонує 100 000 рублів (близько 1150 доларів) кожній людині, яка приведе свого друга у військкомат, якщо та підпише контракт із Міністерством оборони (МО) Росії на проходження військової служби .

Республіка Татарстан також розпочала подібну ініціативу з 11 липня. Заступник голови Комітету Державної думи Росії з державного будівництва та законодавства Юрій Синельщиков заявив, що цей новий механізм призову є ризикованим і що росіяни можуть зловживати цією системою, особливо якщо інші суб'єкти федерації ухвалять такі механізми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини