Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін буде воювати поки не помре: до якої «перемоги» Захід намагаєте схилити Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін буде воювати поки не помре: до якої «перемоги» Захід намагаєте схилити Україну

Захід хоче змусити Україну повірити в те, що нібито вона вже перемогла, бо РФ не досягла всіх своїх цілей, але Київ не ведеться на цю маніпуляцію

сьогодні, 17:03
Поділіться публікацією:

Засаднича теза стосовно російсько-української війни, якої не визнають — бо лячно — західні політики і більшість експертів, полягає в тому, що з цієї війни немає виходу win-win, відзначає член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Олексій Панич.

Путін буде воювати поки не помре: до якої «перемоги» Захід намагаєте схилити Україну

Володимир Путін

Іншими словами, каже він, немає жодного виграшу Росії, який не був би водночас поразкою України, і навпаки. З цієї ж причини, неможливий і сценарій "обидві сторони програли" — бо кожний програш України автоматично є виграшем Росії, додав Панич.

"Щоправда, тут можна зманіпулювати, занизивши планку для України: мовляв, вона виграла вже тим, що Росія не досягла у цій війні всіх своїх цілей. Що ми регулярно і чуємо. Вовки овець поїли, але не всіх; отже, і вовки відносно ситі, і вівці відносно цілі. Можна спробувати продати це як win-win, але виходить не дуже", — говорить Панич.

Втім, говорить експерт, якщо відкинути цю маніпуляцію і оцінювати виграш/програш від стартової позиції перед початком великої війни, насправді тут є лише два виходи: або програє Росія, або Україна.

"Але програш Росії — це негайний кінець влади Путіна та, цілком ймовірно, влади Кремля; тому Путін насправді буде воювати, поки не помре, або поки все в Росії не почне валитися аж так, що йому стане не до війни. (Це також теза, яку багато кому лячно визнати, тому краще don't look up). А схилити Україну на частковий програш, який буде подано як частковий виграш, досі не виходить", — говорить експерт.

Тому, зазначає Панич, знову й знову зусилля західного політикуму спрямовані на розв'язання нерозв'язної проблеми: як би так зробити, щоби Путін "сам визнав" нераціональність подальшої війни й погодився її припинити на якихось-то там умовах.

"Хоча насправді ця нерозв'язна проблема — лише ширма, яка прикриває страх перед реальною проблемою: яка сторона у цій війні має програти, щоби цей програш мінімізував поточні та подальші ризики для Заходу", — підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США цинічно натякають Києву, що уже пора починати переговори з Кремлем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини