Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін аплодує стоячи: що Австралія зробила зі списаними гелікоптерами, які так просила Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін аплодує стоячи: що Австралія зробила зі списаними гелікоптерами, які так просила Україна

За інформацією ЗМІ, Австралія розпиляла і продала по частинах списані гелікоптери, які просила Україна

сьогодні, 06:42
Поділіться публікацією:

Австралія, яка називає себе дружньою країною Україні і підтримує український народ у боротьбі проти російської агресії, приняла рішення порізати гелікоптери MRH90 Taipan, які просила Україна. Тепер австралійці продають запчастини від гелікоптерів. Як інформує портал "Коментарі", про це пише Defense Express.

Путін аплодує стоячи: що Австралія зробила зі списаними гелікоптерами, які так просила Україна

Гелікоптери MRH90 Taipan. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, MRH90 Taipan є австралійською локалізацією франко-німецького гелікоптера NHI NH90, розробленого корпорацією Airbus Helicopters SAS (раніше відома як Eurocopter). Ще у січні з’явилася інформація, що вертольоти почали різати на метал, а найбільш критичні компоненти з них начебто хотів викупити Airbus Group, материнська компанія "Еврокоптера".

Все це відбувалося на тлі публічних заяв офіційного Києва, що Україна хотіла би отримати гелікоптери, які не потрібні самій Австралії.

"Але при цьому всьому лишалось відкритим питання все ж про те, коли насправді Австралія почала домовлятись із Airbus про можливий викуп комплектуючих з MRH90 Taipan, і чи не було це фактичною причиною відмови передати ці вертольоти нашій країні", – додає Defense Express.

Наразі відомо, що європейці вже почали отримувати ключові компоненти розпиляних австралійських гелікоптерів. Представник Airbus Helicopters SAS Аксель Алоччіо визнав, що демонтовані з австралійських вертольотів запчастини уже "використовуються в широкій програмі підтримки" NH90, при цьому вони продаються за зниженою ціною. Мовляв, таким чином вдалось вирішити проблему нестачі комплектуючих до NH90.

Аналітики додають, окремо показовим такий формат технічної підтримки виглядає на тлі попередніх повідомлень про те, що NH90 вважався проблемним, але тепер є потенційні замовлення аж до 100 таких вертольотів, котрі можуть бути фіналізовані протягом 18 місяців, зокрема за рахунок замовлень від країн Близького Сходу

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Австралії колишні військові готові самотужки відремонтувати для України гелікоптери Taipan.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини