Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Пункти незламного піару», - ЗМІ провели розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

«Пункти незламного піару», - ЗМІ провели розслідування

Журналісти з'ясували, як працюють пункти незламності в Україні

4 грудня 2022, 15:22
Поділіться публікацією:

"Пункти незламності" — не нова ідея, а просто гучна назва традиційних пунктів обігріву, які в Україні відкривали щозими. Але зараз "під ідею" місцева влада змушена витрачати великі кошти з місцевих бюджетів. До того ж реалізація цього проєкту супроводжується  витратами. Про це йдеться у журналістському розслідуванні видання "Главком" під назвою "Пункти незламного піару. Що відбувається за кулісами гучної ініціативи президента".

«Пункти незламного піару», - ЗМІ провели розслідування

Пункти незламності в Україні (фото з відкритих джерел)

"На перший погляд, ідея дійсно потрібна й актуальна. З одного боку, це – можливість для менш захищених людей, переселенців з окупованих територій, пережити надважку зиму у прийнятних умовах, із розумінням, що у критичний момент є місце, де вони можуть отримати допомогу. Та з іншого, по суті, нічого нового влада не вигадала, щозими в Україні відкривались пункти обігріву, просто тоді для них не вигадали гучної назви. До того ж при реалізації цього проєкту спостерігаються перекоси, які ставлять під сумнів початкові добрі наміри", — йдеться у публікації.

Як розповів "Главкому" топпосадовець однієї з облдержадміністрацій на Заході країни, все фінансування повісили на місцеві бюджети, бізнес та волонтерів. Жодної спеціальної державної програми під це не передбачається. А за словами заступника мера одного з міст, далеко не всі вимоги щодо "пунктів незламності" економічно обґрунтовані.

Також журналісти з’ясували, що Хмельницька ОДА планує витратити майже 80 тис. грн. на рекламу цих пунктів – 49,6 тис. грн. на брошури про них і 28,8 тис. грн. на банери.

«Пункти незламного піару», - ЗМІ провели розслідування  - фото 2
«Пункти незламного піару», - ЗМІ провели розслідування  - фото 3
«Пункти незламного піару», - ЗМІ провели розслідування  - фото 4
«Пункти незламного піару», - ЗМІ провели розслідування  - фото 5
«Пункти незламного піару», - ЗМІ провели розслідування  - фото 6

Крім того, багато "пунктів незламності" заплановані там, де вони зовсім не потрібні.

"Важливо розмежовувати поняття піару та турботи за людей. Для чого організовувати пункти незламності у громадах, які за своєю суттю є звичайними селами? Хіба хтось у селі піде до школи грітися? Люди у власних домівках розпалять грубки та котли, які працюють без електроенергії, і переживуть холоди. При цьому, на рівні центральної влади стоїть чітке завдання – відкривати "Пункти незламності" у таких громадах", – поскаржився один із заступників міського голови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини