Головна Новини Суспільство Війна з Росією Публічне СЗЧ: у чому його небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Публічне СЗЧ: у чому його небезпека

Самовільне залишення частини демотивує інших військових

сьогодні, 21:14
Поділіться публікацією:

Військовослужбовець Сергій Гнезділов публічно заявив, що ухвалив рішення піти в СЗЧ. Його вчинок прокоментували у Третій штурмовій бригаді.

Публічне СЗЧ: у чому його небезпека

Військовий Сергій Гнезділов заявив, що йде у СЗЧ. Фото з відкритих джерел

"Показово-медійне "добровільне СЗЧ" матиме дуже сумні наслідки, про які мабуть автор цього вчинку не дуже думає. Якщо публічне СЗЧ привертає увагу до чогось, то лише до того, що порушення дисципліни — це "нормально". Натомість дисципліна — одна з основ будь-якої армії. Подібні випадки дуже сильно демотивують бійців та провокують робити те ж саме", — заявив майор ЗСУ Максим Жорін.

Він додав, що "всі хочуть додому, відпочити, побачити свої родини та зайнятися своїми справами".

"Але війна не закінчилася і поки що нічого про її закінчення не говорить. На деяких ділянках фронту російська армія досить успішно веде наступальні дії. Тому "додому" ми поки собі дозволити не можемо", — наголосив майор ЗСУ.

Військовий раніше вже вказував на те, що закон про послаблення відповідальності за СЗЧ проблеми переведення ніяк не вирішить, а натомість може створити небезпечні прецеденти, що, власне, й сталося.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на складах у Торопці Тверської області Україна знищила тримісячний запас боєприпасів для російської армії. Як пише The New York Times, голова Центру військової розвідки Естонії полковник Антс Ківіселг вважає, що в результаті української атаки у Торопці могло бути знищено 30 000 тонн снарядів або приблизно 750 000 одиниць снарядів. "Це запас боєприпасів на два-три місяці. Внаслідок цієї атаки Росія зазнала втрат у боєприпасах. Ми побачимо вплив цих втрат на фронті найближчими тижнями", – заявив Антс Ківіселг.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що представники Росії не приїдуть на другий саміт миру, який ініціює президент України Володимир Зеленський, заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова. "Представники Росії в жодних зустрічах у межах "бюргенштокського процесу" участі не брали і брати участь не збираються. Сам цей процес нічого спільного з врегулюванням не має", — сказала вона. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини