Головна Новини Суспільство Війна з Росією Провал наступу: в ISW розповіли через що посилилася критика командування військ РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Провал наступу: в ISW розповіли через що посилилася критика командування військ РФ

Російське командування повторно не впоралося із завданням взяти Вугледар

11 лютого 2023, 08:20 comments1842
Поділіться публікацією:

Російське військове командування зазнало нещадної критики після того, як у соцмережі з'явилося безліч кадрів провального наступу російських військ під Вугледаром. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оновлений звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Провал наступу: в ISW розповіли через що посилилася критика командування військ РФ

Російські військові. Фото: Getty Images

Російські блогери стверджують, що ті самі російські командири, які керували провальними спробами штурму 155-ї бригади морської піхоти в районі Павлівки (неподалік Вугледара) у листопаді 2022 року, несуть відповідальність за зусилля із захоплення Вугледара.

Один із російських журналістів заявив, що відповідальність за тактичні невдачі окупантів під Вугледаром несе командувач Східного угрупування військ генерал-лейтенант Рустам Мурадов. Він також закликав до публічних судів офіцерів, які неодноразово зазнають невдачі на полі бою.

Судячи з опублікованих кадрів, 155-а бригада морської піхоти, швидше за все, складається з погано навченого мобілізованого персоналу. Експерти ISW не відкидають, що систематично погана підготовка російських мобілізованих, ймовірно, продовжить призводити до тактичних невдач у війні проти України.

Також у звіті ISW йдеться: в ойську РФ завдали ще одну серію масованих ракетних ударів територією України. Неймовірно, що прольоти російських ракет над Румунією спровокують ескалацію з країнами НАТО. Російські війська продовжували наступальні дії на північний захід від Сватового і в районі Кремінної. Окупанти продовжували наступальні дії у районах Бахмута та Авдіївки, а також на заході Донецької області. Війська РФ провели обмежену наземну атаку на півдні Запорізької області.

Читайте також на порталі "Коментарі" – стало відомо, як Кремль зібрався відзначити річницю вторгнення в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини