Головна Новини Суспільство Війна з Росією Протягом якого часу РФ хоче перемогти Україну: що задумав Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Протягом якого часу РФ хоче перемогти Україну: що задумав Путін

Москва вважає, що протягом наступних півроку може зламати ситуацію на свою користь, вважає політолог Вадим Денисенко

5 липня 2024, 19:38
Поділіться публікацією:

Останніми днями на українців посипалися різноманітні мирні плани, яких не існує фізично, але які, на жаль, проникають в підсвідомість мільйонів українців, заявив політолог Вадим Денисенко.

Протягом якого часу РФ хоче перемогти Україну: що задумав Путін

Війна в Україні

За його словами, треба враховувати, що розмови про переговори — це, крім всього іншого, частина переговорів. При цьому він додав, що також необхідно розуміти, що ніяких конкретних мирних планів, а особливо, мирних планів від РФ, не існує. Все, що ми бачимо — це спроба навʼязати певний інформаційний фон в різних точках світу, на жаль, в Україні, це вдається, додав політолог.

"І Вашингтон (в меншій мірі), і Пекін, розглядають нашу війну, як проксі-війну Заходу і Глобального півдня. Це наша головна проблема. Мирні переговори, станом на зараз, залежать від чотирьох точок зору: Вашингтона, Пекіна, Києва і Москви. На жаль, точка зору ЄС поки не є, але, може стати однією з важливих", — підкреслив Денисенко.

При цьому, на його думку, Москва вважає, що протягом наступних півроку може зламати ситуацію на свою користь і повторити все те, що було наприкінці минулого — на початку цього року, коли ми сім місяців не отримували зброю. В Кремлі розуміють, що їхнє головне завдання зараз — змусити Захід запропонувати такий мирний план, який 100% не влаштує Київ і виставить Україну, країною, яка не договіроздатна, вважає експерт.

"Вашингтон зайнятий своїми питаннями і українське питання відійшло на другий план. Єдине, що ми зараз можемо точно прогнозувати, так це те, що за умови перемоги Трампа, буде спроба запропонувати відносно просте рішення, яке має передбачати часткове зняття санкцій з РФ, в обмін на "охолодження" стосунків РФ з Китаєм. Все, що ми бачили по діях Росії в КНДР, активність РФ в Африці, показує нам, що Путін готується до такої пропозиції. Це загрозливий варіант для нас і головне, як на мене, що ми можемо протиставити цьому — це надскладну роботу з усією республіканською партією і їхніми спонсорами. Ця ідея має стати токсичною", — заявив Денисенко.

Окрім того, додав він, Піднебесна хоче відірвати ЄС від США, якщо дуже спрощувати мотивацію Пекіна. На його думку, єдине, що може змусити Пекін почати серйозний тиск на Москву, так це загроза втрати ринків країн ЄС.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін виставив Україні черговий ультиматум.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини