Головна Новини Суспільство Війна з Росією Просто зараз йде ключова битва на Покровському напрямку: які села захоплює ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Просто зараз йде ключова битва на Покровському напрямку: які села захоплює ворог

Ворог практично повністю окупував Миколаївку та «добиває» Цукурине

сьогодні, 11:45
Поділіться публікацією:

В селі Цукурине ситуація доволі погана, повідомляє воєнков Богдан Мірошніков. За його словами, мова йде про велике село з купою багатоповерхівок. Саме воно прикриває Селідове з півдня, а також лінію Гірник-Курахівка.

Просто зараз йде ключова битва на Покровському напрямку: які села захоплює ворог

Війна в Україні

"Втрата такого району оборони, окрім великих проблем, більш нічого не принесе", — відзначив воєнкор.

Згодом Мірошніков додав, що, російські окупанти контролюють більшу частину Миколаївки, мова йде про 90% села та трохи менше половини Цукуриного.

"У випадку з Цукуриним — це велике село, яке розділяється залізною дорогою. У східній частині (~45% площі) — основна забудова (багатоквартирні та приватні будинки), а у західній — промзона. Ось якраз наші воїни західну частину тримають. І ще трошки східної", — відзначив Мірошников.

При цьому, за його словами, у випадку з Миколаївкою — все складніше. Він підкреслив, що цей населений пункт є найближчою точкою до Мирнограду при нинішній лініє бойового зіткнення. Там, каже експерт, буквально 2 км до околиць міста через посадки та поля.

"Битви за залишки Миколаївки та Цукуриного є ключовими на покровському та курахівському напрямках на цей час", — підкреслив Мірошніков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна втратила Вугледар. При цьому відомо, що військові 72-ої бригади виходили з міста з важкими боями і зазнали дуже серйозних втрат. Багато техніки згоріло. До того кілька днів агонії взятого у облогу міста виснажили захисників, тому не усім вистачило сил вийти. На деяких позиціях лишалися смертники, щоб прикрити відхід інших. Тепер 72-га — звір, якого вигнали з його лігва, ризикує остаточно загинути в голих посадках під ударами арти і фпв-дронів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини