Головна Новини Суспільство Війна з Росією Просто зараз вирішується доля села-укріпрайону оборони, яке трималося багато місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

Просто зараз вирішується доля села-укріпрайону оборони, яке трималося багато місяців

Російські окупанти можуть захопити село Невельське, єдину висоту, яка стала укріпрайоном оборони ЗСУ

3 вересня 2024, 11:07
Поділіться публікацією:

Доля Невельського просто зараз вирішується по лінії Галицинівка-Желанне Перше та Друге-Зоряне, заявив воєнкор Богдан Мірошніков.

Просто зараз вирішується доля села-укріпрайону оборони, яке трималося багато місяців

Війна в Україні

За його словами, Невельське — це єдина висота на всю пустоту, яка розтягнулася на майже сотню квадратних кілометрів. Саме село має площу менше 1 км2 та є укріпленим районом оборони.

"Ворог багато місяців поспіль не може його пробити, але тепер, на жаль, у нього зʼявляється можливість розвʼязати проблему після нашої втрати Карлівки", — відзначив експерт.

Але, додає експерт, не все так просто. За його словами, навіть за оперативне оточення рано говорити, бо ще тримається північно-західна частина Красногорівки північніше річки Лозова, вздовж якої проходить дорога на Зоряне-Курахівку.

"Втрата Карлівки, звичайно ж, вплинула на Невельське, але ситуація на даний момент не є критичною. Вона може стати такою згодом, якщо будуть втрачені Желанне 1-е та 2-е або залишки Красногорівки на північному березі р. Лозова", — відзначив експерт.

При цьому він додав, що особливе місце в системі оборони тієї пустоти також займає Галицинівка, яку ворог контролює частково. Також експерт додав, що треба особливо відзначити оборонців Невельського, які в нелюдських умовах та обмеженому просторі успішно обороняються багато місяців поспіль.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про важку ситуацію на Донбасі, де ворог кинув всі зусилля на те, щоб спробувати вийти на адміністративні кордони Донецької області. Зараз, за інформацією журналіста Юрія Бутусова, російські окупанти знаходяться за 8 км від Покровська. Проте, на його думку, саме місто ще можна врятувати від окупації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини