Головна Новини Суспільство Війна з Росією Просто в руки окупантів: чому австрійський посадовець відправив українських дітей в Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Просто в руки окупантів: чому австрійський посадовець відправив українських дітей в Росію

Таке рішення ухвалив чиновник Європейського інституту омбудсмена з провінційного представництва тірольського омбудсмена

15 січня 2023, 20:15 comments1152
Поділіться публікацією:

 Посадовці австрійської  провінції Тіроль, не маючи дозволу від  України,  відправили до столиці РФ двох хлопців з України, можливо, щоб повернути  матерям. Про це інформують журналісти австрійського медіа Der Standard.

Просто в руки окупантів: чому австрійський посадовець відправив українських дітей в Росію

Українські діти в Росії (фото з відкритих джерел)

Як  стверджується в інформації, два підлітки, яким виповнилось 16 та 17 років, мешкали в місцевому закладі для юнаків. Вже в січні їх відіслали в Москву, причина — щоб з'єднати  родини. 

Як з'ясували  журналісти,  таке рішення ухвалив чиновник Європейського інституту омбудсмена, що діє в провінційному представництві тірольського омбудсмена. При цьому, посадовець  не погоджував таке самоуправство не тільки з українською владою, але й з австрійським керівництвом.

"Судячи з усього, ця людина діяла на прохання свого колеги російського омбудсмена, який, мабуть, призначений Держдумою Росії. За його словами, він отримав інформацію з російського посольства про те, що матері молодих людей вже знаходяться в Росії і хочуть, щоб їхні сім'ї возз'єдналися. Чи залишаються батьки в Росії добровільно, поки не встановлено", — з'ясували представники видання.

Важливо, що тепер  австрійського посадовця відсторонили  від виконання обов'язків, чи були законними його дії, встановлюють працівники правоохоронних органів Австрії. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Польщі українка 3 кілометри бігла за потягом, в якому лишились її дітиУ Польщі громадянка України потрапила у досить неприємну ситуацію. Жінка разом зі своїми трьома дітьми їхала потягом до Варшави, і все б нічого, як би на одній із станцій багатодітна мати не вирішила зійти на платформу по справам. Як тільки українка опинилася на пероні, потяг одразу рушив вперед. Не встигнувши навіть опанувати власні думки та зрозуміти, що і чого так сталося, материнський інстинкт підказав їй почати бігти за потягом. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини