Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прорив кордону в Курській області: чому на Заході не в захваті від задуму України
commentss НОВИНИ Всі новини

Прорив кордону в Курській області: чому на Заході не в захваті від задуму України

У Forbes пояснили, що не так із рейдом у Курську область

7 серпня 2024, 08:00 comments2643
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", 6 серпня в Росії заявили, що нібито ЗСУ прорвали кордон у Курській області, там йдуть бої, в мережі повідомляють про втрати окупантів та знищення ворожої техніки. У той же час аналітик Forbes Девід Екс вважає це вторгнення "безглуздим і марним", зазначаючи, сили, задіяні в прориві російського кордону, більше стали б у нагоді на сході, де ЗСУ відступають під російським тиском.

Прорив кордону в Курській області: чому на Заході не в захваті від задуму України

Бої у Курській області. Фото: з відкритих джерел

"Все це дуже драматично, але також ганебна витрата дорогоцінних військових ресурсів. У той час як Легіон "Свобода Росії" байдикував у Суджі, місті, яке практично не має військової цінності, українські бригади відступали з Нью-Йорка на сході України", — зазначає аналітик. .

На його думку, захисники Нью-Йорка напевно виграли б від підкріплення, наприклад, від того ж Легіону "Свобода Росії", "який нині витрачає свої війська та боєприпаси, збираючи кілька російських полонених у прикордонному місті, яке ніхто не очікує, що українські сили утримуватимуть у довгостроковій перспективі".

Експерт нагадує, що вже було багато прикордонних рейдів та територію РФ, але жоден з них не призвів до того, що Україна втримала якісь нові території.

"Неясно, хто санкціонував рейд у Суджу і які були їхні цілі. Легіон "Свобода Росії" підпорядковується українському розвідувальному управлінню в Києві, але може мати велику свободу дій для планування власних операцій. Можливо, цілі легіонерів здебільшого політичні, а не практичні. Тобто, вони намагаються набрати пропагандистські бали, "вторгаючись" у Росію. Але очевидно, що той, хто дав зелене світло рейду, не зміг оцінити найнагальнішу проблему України: брак добре навченої піхоти", — пише аналітик.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Курській області проблеми: чому Міноборони РФ та місцева влада плутається у заявах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини