Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прокинулися темні інстинкти росіян: яка є перспектива закінчення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокинулися темні інстинкти росіян: яка є перспектива закінчення війни в Україні

Росія неодноразово показувала приклади військової модернізації та напруги всіх ресурсів для досягнення цілей за будь-яку ціну

29 березня 2024, 21:10 comments1192
Поділіться публікацією:

Зараз все більше  оприлюднюють  прогнозів, коли завершиться російсько-українська війна. Аналітики Die Welt  кажуть, що це може статись цьогоріч, проте з сумним для  українців результатом.  Журналіст Дмитро Гордон теж має версію  щодо можливого закінчення війни вже в цьому році, проте оприлюднює  іншу причину – ніби в Україну прийдуть військові сили НАТО. Своїми міркуваннями про те, коли і як може закінчитись російсько-українська війна, з "Телеграфом" поділивсь керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак.

Прокинулися темні інстинкти росіян: яка є перспектива закінчення війни в Україні

Війна в Україні (фото з відкритих джерел)

"Війни легко починати, проте закінчувати важко. Ця закономірність особливо характерна для нинішньої російсько-української війни, що триває з 2014 року. На жаль, нерозуміння її історико-екзистенційної природи призводить до інфантильного сприйняття можливості її завершення на більш-менш прийнятних або кон’юнктурних умовах", — сказав  експерт.

За словами політтехнолога, допоки Володимир Путін та  представники чекістського  угруповання зберігають  контроль над Кремлем,  розмірковувати про стабільне завершення військових дій  в Україні навряд чи доведеться. Як варіант, можливе  тільки  їх призупинення.

"Адже Путін вважає себе ураженим і приниженим з погляду спотвореного розуміння свого місця в історії, тому що не зміг зробити бліцкриг в Україні у 2022 році. До того ж росіяни втратили надто багато на цій війні – і в людському, і в технічному вимірі, щоб так просто відкинути ідею захоплення Києва та більшої частини України. Швидше, навпаки, це лише посилює агресивну агонію російської армії та підтримку її дій з боку пропагандистів", – стверджує  Постернак.

Щодо України, для якої ціна війни надто велика, щоб  зараз поступитись територією,  національною гідністю і долею людей  на окупованих територіях, можливо, для короткої паузи перед  масштабним ривком Росії.

Експерт пригадав, що РФ не один раз в своїй історії показувала приклади військової модернізації "на марші" – та ефективного використання  своїх ресурсів, щоб  досягти  цілі  за будь-яку ціну.

"Тому як би це прямо і навіть трохи цинічно не звучало, але нинішня оборонна війна України – гарантія її нинішнього існування як держави та збереження української нації від чергового геноциду. Але в цій війні Україні потрібна західна допомога — наголосив Олег Постернак. — Зараз як ніколи".

Як продовжив керівник Центру політичної розвідки, Путіну вдалось розбудити темні інстинкти хворого російського суспільства.  

"Вже запущено процес еволюції Росії в неототалітарну країну, а на антизахідних принципах скріплено нову "вісь зла". Ці процеси об’єктивно роблять перспективу глобальної війни більш незворотними, аніж це було навіть у 2022 році", — переконаний політичний експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський назвав місяць, коли може розпочатися новий наступ РФ

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 березня 2024, 22:01

Приниженими відчувають себе корумповані Янетряпка з Янелохом та маразм Байден - що його не вважають розумним. От і показали себе - втратили 52-мільйонну країну. Тепер розуміють, що зайшли в глухий кут, що обидва Зла не приймуть існування один одного. Питання стоїть: або - або. Згадати біснуватість Фюрера: все відібрати; всі відносини і бізнес припинити; судити всіх; все відключити; репарації; кривава каша почалась; все відібрати; санітарний кордон; повернути усе вогняним валом; ... за всю історію людства не було такої маньячної злоби. Навіть Гитлер знищив корупцію, провів реформи, мобілізував промисловість і науку, ... А в нас? - лахміття нацпам'яті замість мізків. Росія без галасу запускає сотні ракет/дронів. В нас тільки провели галасливу рекламну акцію: кілька дронів десь щось ніби пошкодили, для бариг зерновий коридор пробили - стратегічний здобуток за якого втратимо доступ до моря. Пропіарились, і все!


Новини