Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прогноз щодо звільнення України: куди ворог стягує війська
commentss НОВИНИ Всі новини

Прогноз щодо звільнення України: куди ворог стягує війська

Росія стягує війська на Запоріжжя з інших напрямків

13 червня 2023, 09:10
Поділіться публікацією:

Контрнаступальні операції ЗСУ задають темп того, що зараз відбувається на фронті. Незважаючи на те, що російська пропаганда стверджує, що Росія контролює ситуацію, командуванню ворога доводиться задіювати додаткові резерви для утримання своїх позицій. Яку стратегію обрав Генштаб ЗСУ? Куди РФ екстрено перекидає резерви? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, зібравши думки експертів.

Прогноз щодо звільнення України: куди ворог стягує війська

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Діють ЗСУ невеликими мобільними штурмовими групами, на бронеавтомобілях або легкоброньованій техніці

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що Генштаб ЗСУ обрав правильну стратегію, коли інформує громадськість про просування та звільнення захисників із затримкою в часі. Свою думку експерт озвучив у себе в телеграмі.

Олександр Коваленко впевнений, що звільнено вже набагато більше територій, аніж офіційно повідомляє Генштаб.

"Діють СОУ невеликими мобільними штурмовими групами, на бронеавтомобілях або легкоброньованій техніці, що говорить і про те, що це не основні ударні сили. Загалом, назвемо це так, розвідка боєм на максималках з перевиконаними завданнями", — зазначив Коваленко.

За його словами, звільнення Сторожового лише підтверджує здогади щодо руху вздовж річки Мокрі Яли по обидва береги.

"Це дозволяє, з урахуванням "інших рухів" окупантам створювати загрозу "цікавого становища" і мотивує їх негативно наступати раніше прямого контакту. З усього вищевикладеного і без урахування ще четвертого та п'ятого моментів, які вам не сильно будуть цікавими, та й озвучувати які не можна, зробимо дуже очікуваний висновок – все тільки починається", — вважає Олександр Коваленко.

ЗСУ продовжують наступальні дії, крок за кроком відвойовуючи території

Військовий експерт в ефірі свого ютуб-каналу розповів, що Генштаб країни-агресора ухвалив рішення про стягування всіх резервів на Запорізький напрямок фронту, щоб спробувати зупинити прорив української армії.

"Вони (Ред. – росіяни) знімають війська з інших напрямків… Я думаю, це нам допоможе дуже суттєво", – зазначив Олег Жданов.

За його словами, ЗСУ не поспішають із просуванням, а ось противник поспішає кидати в бій дедалі нові й нові резерви. Це тільки в плюс, адже запасу міцності у росіян не так багато.

"Наші війська впевнено просуваються вперед і впевнено утримують зайняті ними позиції... Варто сказати, що рашистські війська відходять досить організовано, є окремі моменти втечі, залишення позицій, але загалом відведення підрозділу здійснюється організовано", — зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Путіну на руку гризня між Пригожиним та Міноборони – який поділ чекає на РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини