Головна Новини Суспільство Війна з Росією Проєкт «Хочу жити» озвучив кількість росіян, які здались у полон за рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Проєкт «Хочу жити» озвучив кількість росіян, які здались у полон за рік

Стало відомо, скільки російських військових здалось у полон за допомогою проєкту «Хочу жити».

19 вересня 2023, 12:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно зі статистикою проєкту "Хочу жити" в український полон здалось 216 російських солдатів у період з вересня минулого року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію проєкту "Хочу жити".

Проєкт «Хочу жити» озвучив кількість росіян, які здались у полон за рік

Російські полонені. Фото з відкритих джерел

У вересні 2022 року Україна запустила проєкт "Хочу жити". Його основне завдання зменшити кількість російських солдатів на фронті та отримати осіб для обмінного фонду. Як заявляють організатори це "єдина реальна можливість" повернутись російським солдатам додому живими.

Загалом сайт "Хочу жити" відвідало понад 48 млн осіб. Більшість з яких заходили на сайт з Росії – 43 млн. Проєкт за рік роботи отримав понад 25 тис. заяв на здачу в полон, однак реальна кількість полонених, які скористались цією можливістю складає 216 осіб. Однак ще 1072 особи очікують на евакуацію.

У пресслужбі проєкту зазначили, що здача в полон часто відбувається разом з російською технікою, яка згодом потрапляє в ряди ЗСУ. Крім того, організатори наголосили, що після спецоперації "Синиця", коли російський військовий передав Україні вертоліт, кількість заявок на здачу в полон значно зросла.

Організатори проєкту зазначили, що не планують зупинятись на досягнутому й надалі працюватимуть, щоб поповнити фонд полонених для обміну на українських бійців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки грошей витрачає Україна на утримання одного російського військовополоненого.

Також "Коментарі" писали, що союзник України оголосив про передачу 45 танків. Серед танків буде 30 одиниць Leopard 1 та ще 15 танків T-72.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/hochu_zhyt/894
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини