Головна Новини Суспільство Війна з Росією Продався за гроші: агент РФ допомагав ворогу обійти українську ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

Продався за гроші: агент РФ допомагав ворогу обійти українську ППО

У Черкасах затримали російського агента, який збирав дані про систему ППО

сьогодні, 10:31
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України провела успішну операцію із затримання ще одного агента ФСБ у Черкасах. Ця особа займалася шпигунською діяльністю, збираючи інформацію про місця розташування підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ, які захищають небо над регіоном. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Продався за гроші: агент РФ допомагав ворогу обійти українську ППО

Агент РФ. ФОТО: СБУ

Як повідомили в СБУ, російських кураторів цікавили точні координати зенітно-ракетних комплексів, радіолокаційних станцій і мобільних вогневих груп українських військ. Крім того, агент збирав дані про дислокацію та систему охорони підрозділів Національної гвардії.

45-річного жителя Черкас завербували через Телеграм-канали, обіцяючи "легкі" гроші. Під керівництвом окупантів він пересувався областю, приховано фіксуючи місця розташування українських захисників. Щоб здобути більше інформації, він використовував спілкування зі знайомими, маскуючи розвідувальні запити під звичайні побутові розмови.

Отримані дані агент наносив на Google Maps і пересилав разом із фотографіями своїм російським кураторам. Ворог планував використати цю інформацію для здійснення нових ракетних і дронових атак, оминаючи українську ППО.

Проте СБУ вчасно викрила шпигуна та затримала його під час проведення додаткової розвідки неподалік одного з військових об'єктів. У затриманого вилучили мобільний телефон із доказами його співпраці з ФСБ.

Наразі затриманому пред’явлено підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Його взято під варту без права внесення застави, а покарання може сягнути довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Продався за гроші: агент РФ допомагав ворогу обійти українську ППО - фото 2

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Києві агента воєнної розвідки РФ, більш відомої як ГРУ. Зловмисник коригував ракетно-дронові удари по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.

Крім того, Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції оголосив підозри 11 мешканцям Запорізької області у колабораційній діяльності. Оперативники зібрали докази, що вказують на їхню співпрацю з окупаційною владою у тимчасово захопленому Мелітополі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/13006

Новини