Головна Новини Суспільство Війна з Росією Процес розвалу війська запущено: чим небезпечний заколот 123-ї бригади
commentss НОВИНИ Всі новини

Процес розвалу війська запущено: чим небезпечний заколот 123-ї бригади

Потрібно жорстко відреагувати на заколот 123-ї бригади, в іншому випадку дії бійців приведуть до розвалу армії

сьогодні, 09:47 comments3128
Поділіться публікацією:

Минулого тижня бійці 187-го батальйону 123-ї бригади ТрО самовільно покинули позиції на Донбасі та прибули аж в Миколаївську область, де влаштували мітинг, "щоб звернути увагу на недостатню підготовку та нестачу озброєння для участі в бойових діях". При цьому, як відзначив політичний аналітик Роман Пономаренко, вони заявили, що нібито не мали навіть кулеметів, а отже, у них не було чим воювати. Разом з тим, командування ТРО запевнило, що бригада була забезпечена озброєнням.

Процес розвалу війська запущено: чим небезпечний заколот 123-ї бригади

123 бригада

"І я чомусь думаю, що дійсно так і є. Інша справа, що озброєння може бути втрачене з-за некомпетентних дій командування та особового складу даного батальйону, але то вже інше питання", — відзначив експерт.

При цьому він вважає, що цей бунт військових, враховуючи останні події, є закономірним явищем. Справа у тому, каже Пономаренко, що моральний дух в суспільстві та у війську не дуже високий. Перш за все з-за відсутності суспільного консенсусу з приводу продовження війни та її мети, додав експерт.

"Крім цього на мораль армії впливають популістські заяви влади, на кшталт, що війна завершиться вже цієї осені. Хоча жодних воєнних чи політичних передумов для цього наразі немає, та і широко анонсований "план перемоги" далі папірця не пішов", — підкреслив Пономаренко.

На його думку, неспроможність влади на третьому році повномасштабної війни дати чіткі та всім зрозумілі меседжі – "за що саме" та "до якого моменту", які будуть прийняті більшістю українців, стає вагомим деструктивним фактором, який роз’їдає тил.

"В нормальній армії цей заколот мав би бути швидко придушений, з жорсткими і показовими покараннями для зачинщиків. Тому зараз всі уважно спостерігають за розвитком подій. Якщо бунтівникам все зійде з рук, то це відкриє греблю, і процес розвалу армії буде запущено", — підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українські військові зі 187 батальйону 123-ї бригади ТрО вийшли на протест у Вознесенську Миколаївської області. Вони самовільно залишили військову частину, щоб привернути увагу до недостатньої підготовки та нестачі озброєння.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини