Головна Новини Суспільство Війна з Росією Проблеми з опаленням багатоповерхівок: що чекає на українців цієї зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблеми з опаленням багатоповерхівок: що чекає на українців цієї зими

Квартири вище 9 поверху можуть лишитись без опалення, - Станіслав Ігнатьєв

3 липня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Голова ради української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв попередив, що без належної підготовки мешканці багатоповерхових будинків можуть зіткнутися з серйозними труднощами взимку. За його словами, основна проблема — подача тепла на висоту понад дев'ять поверхів.

Проблеми з опаленням багатоповерхівок: що чекає на українців цієї зими

Квартири вище 9 поверху можуть лишитись без опалення

"Опалення будуть подавати. Але питання, звідки воно буде генеруватись, це по-перше. А друге питання, як піднімати на багатоповерхову забудову це опалення. До 9 поверху тиск може видати те, що дають теплостанції. Наприклад, Київська ТЕЦ-5 може дати тиск. По інших – питання", — розповів Ігнатьєв в інтерв'ю каналу "КИЇВ24"

Він підкреслив, що для забезпечення належного тиску теплоносія в системах опалення висотних будівель необхідно використання додаткових генераторів, особливо в умовах можливих відключень електроенергії.

Експерт також наголосив на потенційному дефіциті генераторів і палива, який може спричинити паніку серед населення.

"Але я також думаю, що це призведе до паніки на ринку. На ринку черга за генераторами стоїть вже на рік вперед. По-друге, паніка може виникнути на паливно-мастильні матеріали, на АЗС. Оскільки ви розумієте, який об’єм палива необхідний для того, щоб забезпечити ці генератори і видачу електроенергії по будинках", - додав він.

Ігнатьєв закликав до негайних дій для підготовки до зимових умов і запевнення в стабільності опалювальних систем в усіх районах міста.

Раніше “Коментарі” писали, що з настанням зимового періоду 2024/2025 року, Україна зіткнеться з серйозним випробуванням у сфері енергопостачання. Втрати, спричинені повномасштабним вторгненням, суттєво ускладнили ситуацію, зменшивши потенціал генерації електроенергії в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини