Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що говорять путінські заяви останнім часом – чому диктатор почав виправдовуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять путінські заяви останнім часом – чому диктатор почав виправдовуватися

Путін намагається довести, що його рішення про вторгнення в Україну, про продовження війни було виправдано

11 грудня 2022, 11:28
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін став набагато активнішим ніж раніше. То на Кримському мосту з'явився, то ще на низці заходів. Цього тижня виступив із черговими заявами у ракурсі війни проти України. Не менш маячними, ніж раніше… Про що говорять путінські заяви та активність? Чому російський диктатор так поводиться останнім часом? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Про що говорять путінські заяви останнім часом – чому диктатор почав виправдовуватися

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Путін явно відчуває небезпеку для себе

Політичний психолог, експерт з питань невербальної комунікації Валентин Кім розмірковує так:

"І підвищена активність Путіна, і більша, ніж раніше, кількість його заяв свідчать про зміну поведінки російського диктатора. Він відчуває, що є потреба виявляти подібну не звичну для себе активність".

При цьому, продовжує експерт, сам характер заяв говорить про те, що Путін виправдовується. Він намагається довести, що його рішення про вторгнення в Україну, про продовження війни було виправдане. Сподівається цим якось, хоча б частково, згладити негативні для самих росіян наслідки, до яких привели його рішення.

"Путін явно відчуває небезпеку для себе. І це відчуття небезпеки змушує його виявляти активність", – констатує Валентин Кім.

Хазяїну Кремля важливо показати громадянам Росії, що все нібито йде за планом

На думку політолога, директора Агентства моделювання ситуацій Віталія Бали, путінська активність говорить про те, що він відчуває, що втрачає контроль. Тому диктатор і змушений з'являтися на людях перед камерами. Демонструвати, що він є, що він в курсі тих чи інших подій.

"Але зрозуміло, що Путін уже не є єдиним центром ухвалення рішень, не все контролює. І його поведінка останнього часу, спроби бути в центрі уваги, чого він не дуже любив раніше, говорить саме про це", – вважає експерт.

Крім того, продовжує Віталій Бала, господареві Кремля важливо показати громадянам Росії, що все нібито йде за планом, жодних проблем немає.

"Про це його заяви у стилі – у нас розвивається сільське господарство, інфляція під контролем, ми супер-розвиваємося. А насправді все очевидно виходить з-під контролю. Коли Путін був упевнений у собі, він взагалі на публіці не з'являвся", – наголошує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Москві лунають вибухи – масштабна пожежа у ТЦ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

44999

11 грудня 2022, 15:57

Компактный и мощный портативный обогреватель с керамическим нагревом (900 Вт), подключается прямо к розетке в стене, очень экономный и бесшумный, есть таймер и пульт! Цена по Акции: 449 грн. ----- https://rip.to/obigriv


Новини