Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про мир говоритимуть не Київ та Кремль: хто напише договір про припинення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Про мир говоритимуть не Київ та Кремль: хто напише договір про припинення війни

Захід і Китай домовлятимуться про мир в Україні, і це тривалий процес, тому ні про які вибори наступного року навіть не йдеться

сьогодні, 09:55
Поділіться публікацією:

В Україні почали говорити про вибори 2025 року, мовляв – взимку укладуть мир, а вже навесні чи восени можна проводити вибори, каже політолог, військовий Кирило Сазонов. Але цього не буде, зазначає він.

Про мир говоритимуть не Київ та Кремль: хто напише договір про припинення війни

Переговори України і РФ

За його словами, згідно із законом, вибори можна провести за півроку після війни. Отже, каже військовий, світ має бути укладений наприкінці листопада чи наприкінці травня. Але, наголошує він, хоч війна йде між Україною та РФ, але за спинами цих держав стоять набагато потужніші союзи зі своїми інтересами та своїми конфліктами.

Як каже Сазонов, за Україну стоять США і із застереженнями ЄС, у сумі умовний Захід. За Росією Китай, умовно Іран та КНДР.

"Без цих союзників, ні ми, ні kazzaпи довго не протримаємось. Є внутрішні ресурси, є запаси та інше, але якщо один із нас втратить союзників, а другий збереже – все буде швидко та боляче", — каже військовий.

При цьому Сазонов переконаний, що про мир в Україні домовлятимуться саме глобальні гравці – Китай та Захід. До

"Захід та Китай обговорюють навіть не мир між Україною та Росією, а свою Велику Угоду. За своїми інтересами у різних частинах світу. Ми – частина цієї угоди. Не вся і навіть не основна. Вони мають багато розбіжностей. І тільки коли вони закриють усі ключові питання (і наше теж ключове), тоді і буде мирна угода. За яких умов зараз ніхто не знає. Залежить від маси нюансів та від ситуації на фронті, в економіці та суспільстві також", — каже військовий.

За його словами, зі США про новий світоустрій зараз розмовляти ніхто не буде, адже там у листопаді президентські вибори, через місяць після яких президент вступає на посаду.

І Україна у нього не перша у списку термінових справ. Внутрішня політика, ревізія справ, оцінка позицій перед переговорами. І вже потім великі та важкі переговори. За підсумками яких нам та Росії будуть запропоновані контури мирної угоди. Які залежатимуть від стану наших економік. І стан справ на фронті. Контури, які одразу не приймемо ми та Росія. І розпочнуться переговори вже з цього питання. Скільки це за часом? Ніхто не знає. Але до кінця травня точно немає. А потім ще шість місяців. Рахувати всі вміють?" – каже Сазонов.

При цьому він упевнений, що Україні терміново вибори не потрібні. За його словами, президенту Володимиру Зеленському нікуди поспішати, і нардепам теж, адже вони розуміють, що найімовірніше в Раді наступного скликання їх не буде. Та й народу та армії зараз вибори теж не потрібні, адже вони працюють на те, щоб зміцнити переговорні позиції України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що нібито ЦВК почала готуватися до виборів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини