Головна Новини Суспільство Війна з Росією Привіт Путіну: невдовзі Україна отримає партію снарядів від союзника Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Привіт Путіну: невдовзі Україна отримає партію снарядів від союзника Росії

За інформацією WSJ, Чехія купує боєприпаси для України у союзників Росії

18 березня 2024, 10:30 comments2214
Поділіться публікацією:

Чехії дуже добре стали в нагоді контакти часів Холодної війни, щоб забезпечити Україну необхідними боєприпасами. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї поставлена на паузу, виробництво боєприпасів на Заході продовжує залишатися на занадто низькому рівні, а запаси Києва скорочуються, Прага закуповує снаряди у країн, які виступають союзниками Москви. Як передає портал "Коментарі", про це пише газета The Wall Street Journal.

Привіт Путіну: невдовзі Україна отримає партію снарядів від союзника Росії

Боєприпаси. Фото: з відкритих джерел

За інформацією видання, Чехія отримала близько 800 тисяч артилерійських снарядів від різних постачальників у всьому світі та визначила ще 700 тисяч одиниць, які можуть бути замовлені за наявності додаткового фінансування. На даний момент вже забезпечено перший транш у 300 тисяч снарядів, причому найбільший внесок зробила Німеччина.

Колишня приналежність країни до колишнього радянського блоку виявилася несподіваною підмогою. Чехія успадкувала велику збройову промисловість з клієнтами по всьому світу та добрі стосунки з багатьма країнами Глобального Півдня, які мають великі запаси зброї радянських часів та здатні виробляти ще більше.

Хоча Прага замовчує, звідки надходять боєприпаси, видання стверджує, що серед постачальників є і союзники Росії. Торгові угоди передбачають, що постачання здійснюватимуться через Чехію чи треті країни, щоб приховати будь-який прямий зв'язок між країнами походження та Україною, а також щоб не наражати постачальника на гнів Москви.

"Конфіденційність – ключовий момент. Ми говоримо і говоритимемо з усіма, незалежно від їхньої лояльності чи політичної позиції — за деякими винятками, такими як Північна Корея", — заявив Томаш Пояр, радник національної безпеки прем'єр-міністра Петра Фіали.

У свою чергу Ян Йіреш, заступник міністра оборони Чехії, сказав, що чеська ініціатива виявила протиріччя між дружнім публічним ставленням деяких урядів до Росії та їхньою готовністю укладати угоди з союзниками України у приватному порядку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як війна в Україні змінює Європу: про що говорить активність Франції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

19 березня 2024, 14:44

Не война, а какой-то базар, за что воевать ?


Новини