Головна Новини Суспільство Війна з Росією Припинення надання консульських послуг називають обурливим. Потрібна реакція омбудсмена
commentss НОВИНИ Всі новини

Припинення надання консульських послуг називають обурливим. Потрібна реакція омбудсмена

Рішення міністерства закордонних справ припинити надання консульських послуг чоловікам є обурливим, відзначила у Фейсбуці адвокат Дар’я Тарасенко. За її словами, воно призведе до проблем, тому очікує на реакцію омбудсмена

23 квітня 2024, 16:05
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про те, що у консульствах припинять надавати послуги чоловікам у віці 18-60 років. При цьому Даря Тарасенко такі дії називає обурливими, оскільки міністерство не запропонувало жодної альтернативи, а також умов, виконання яких дозволило б отримати послуги.

Припинення надання консульських послуг називають обурливим. Потрібна реакція омбудсмена

Мобілізація в Україні

Тобто, підкреслює адвокат, чоловіки навіть ті, хто мають військово-облікові документи та оформлену відстрочку не зможуть замовити закордонні паспорти, стати на консульський облік, оформити довіреність чи заповіт, зареєструвати народження дитини за кордоном тощо.

"Вважаю таке рішення обурливим. Закон, в очікуванні якого ці процеси поставлені на паузу, набере чинності лише 18 травня. Відповідні підзаконні нормативно-правові акти також не прийняті. Жодних умов, які мають виконати чоловіки для отримання консульської послуги, не пропонується",
— заявила адвокат.

Окрім того, вона додала, що насправді виконати обов'язок і стати на військовий облік за кордоном чоловіки тепер також не можуть. За її словами, для цього спершу необхідно стати на консульський облік, а це, як відомо, є консульською послугою, яка поставлена на паузу.  Тобто, додає Тарасенко, вийшло таке собі замкнене коло.

Адвокат додала, що вона очікує на реакцію омбудсмена Дмитра Лубінця із приводу ініціатив міністерства закордонних справ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у низці консульств перестали надавати послуги українським чоловікам, які за віком підлягають мобілізації. Цю інформацію підтвердив голова МЗС Дмитро Кулеба. За його словами, людина, яка втекла з країни не може очікувати, що держава буде надавати їй послуги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини