Пригожин заявив про взяття Бахмута, Україна - заперечила

Оборона Бахмута триває, стверджує Міноборони України

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин сьогодні заявив про взяття російськими формуваннями Бахмуту. Міністерство оборони України заперечило цю інформацію. Про це повідомляють "Коментарі".

"В Бахмуті важкі бої. Ситуація критична. Разом з тим, наші війська тримають оборону в районі "Літак". Станом на зараз, наші оборонці контролюють певні промислові та інфраструктурні об‘єкти цього району і приватний сектор", - заявила щодо поточної ситуації Ганна Маляр.

Раніше, 20 травня, Пригожин похвалявся наступним чином:

"Сьогодні опівдні був повністю взятий Бахмут, - заявив Пригожин. - Остання ділянка - багатоповерхівки "Літака". 224 дні тривала операція зі взяття Бахмуту. Почалася 8 жовтня 2022 року, щоб дати подертій російській армії прийти до тями... Тут були лише ПВК "Вагнер", тут не було, як розповідав Конашенков, ВДВ чи ще когось, хто б нам допомогав, ми допомогали власноруч".

За словами Пригожина, в Бахмуті він бився не лише в ЗСУ, а й з "російською бюрократією", зокрема міністром оборони РФ Шойгу та головою генштабу ЗС РФ Герасимова.

Як стверджує ватажок "Вагнера", вони збираються після передачі Бахмуту російським військовим, після 25 травня вийти з міста для перепочинку в польових таборах.

Тим часом, Владислав Ващук взяв до рук зброю: Я бачив "русский мир".

РФ перекинула спецназ на кордон з Україною: яких провокацій очікувати.

А у Зеленського визнали, що рішення щодо отримання Україною F-16 вже ухвалено. Михайло Подоляк заявив, що рішення щодо передачі Україні винищувачів вже практично прийнято, залишилися технічні моменти.