Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президентка Словаччини розповіла про зустріч з Лавровим: чи вдалося домовитися з Кремлем
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка Словаччини розповіла про зустріч з Лавровим: чи вдалося домовитися з Кремлем

2 березня міністр закордонних справ Словаччини зустрівся з главою Лавровим

3 березня 2024, 17:59
Поділіться публікацією:

2 березня відбулася словацько-російська зустріч глав МЗС. Так за словами президента цієї країни, вона жодним чином не допомогла наблизити мир. Таку заяву зробила президентка Словаччини Зузана Чапутова.

Президентка Словаччини розповіла про зустріч з Лавровим: чи вдалося домовитися з Кремлем

Президент Словаччини Зузана Чапутова (фото з відкритих джерел)

У своїй заяві Чапутова розповіла, що зустріч глав МЗС Словаччини Юрая Бланара та РФ Сергія Лаврова під час дипломатичного форуму Анталії, "не наблизила нас до миру".

"Словацько-російська зустріч міністрів закордонних справ не наблизила нас до справедливого миру в Україні, в яку РФ незаконно та невиправдано вдерлася. Найшвидший шлях до миру — через наказ Володимира Путіна своїм військам вийти з України, а не давати йому надію на перемогу та прийняття", — йдеться у дописі.

 Своєю чергою прем'єр Словаччини, який активно підіграє режиму Кремля, Роберт Фіцо пояснив це "збалансованою політикою", але опозиція "не оцінила" такого підходу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лавров натякнув, хто стане наступною "жертвою" після України. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Молдова може стати "наступною жертвою розв'язаної Заходом гібридної війни проти Росії". У Кишиневі відреагували на такі погрози російського політика.

 Під час виступу на зустрічі міністрів ОБСЄ у Скоп'є глава МЗС Росії заявив, що 20 років тому Захід "торпедував" план Москви щодо врегулювання придністровського конфлікту, а зараз "вбиває" формат "5+2".
У свою чергу молдавське Міністерство закордонних справ заявило, що слова Лаврова були "частиною ворожих дій, які Росія робить проти країни за останні 30 років". Проте партнери Кишинева на Заході допомогли успішно подолати ці погрози.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини