Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент назвав щоденні втрати ЗСУ на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент назвав щоденні втрати ЗСУ на фронті

Україна в середньому втрачає до 50 українських воїнів щодня

23 вересня 2022, 16:15 comments1980
Поділіться публікацією:

Щодня, у війні проти Росії, Україна втрачає близько 50 воїнів. Якщо ж зіставляти втрати України та Росії з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, то українських воїнів загинуло вп'ятеро менше, ніж російських загарбників. Про це пише видання "Коментарі", із посиланням на заяву Володимира Зеленського у програмі "Face a Zelensky".

Президент назвав щоденні втрати ЗСУ на фронті

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Володимир Зеленський зазначив, що він отримує дані про втрати ЗСУ за кожен день. Ця цифра дорівнює приблизно 50 чоловік. Але це не точні дані, бо невідомо скільки солдатів та цивільних перебувають на тій території.

Президент наголосив, можна сказати лише одне – що українців загинуло вп'ятеро менше, ніж росіян. При цьому президент уточнив, що він хоч і отримує дані про втрати української армії, але тут із цифрами треба бути обережними, бо йдеться про людські життя.

"У нас є оцінки втрат за добу, вони не точні. Це близько 50 осіб на день. Але це не точні цифри, тому що ми не знаємо, скільки солдатів та цивільних осіб залишається на цій території. Загинуло вп'ятеро менше за українських воїнів, ніж російських", — заявив президент.

Володимир Зеленський пояснив, що під час війни у військових є одна позиція – не називати точну кількість загиблих українських героїв. Те саме стосується і поранених українських бійців, бо в цьому питанні мають бути точні дані, яких на сьогоднішній день.

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті повідомили, що Кремль відкрито не дотримується обіцяних умов щодо часткової мобілізації, маючи намір відправляти на фронт навіть людей без досвіду військової служби. А президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 22 вересня російською мовою звернувся до мешканців РФ, закликавши їх саботувати часткову мобілізацію, яку оголосив Путін. Що можна сказати зараз про мобілізаційні заходи в країні-агресорі? До чого це зрештою її приведе? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – німецький парламент провалив голосування за рішення про постачання зброї Україні: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини