Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Фінляндії відреагував на атаку України по російському заводу "Новатек" на узбережжі Фінської затоки
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Фінляндії відреагував на атаку України по російському заводу "Новатек" на узбережжі Фінської затоки

Фінського президента запитали, чи існує загроза для Фінляндії через атаки України по Росії поблизу їх кордону.

22 січня 2024, 10:45 comments6116
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо вважає, що атаки українських дронів по російських територіях не становлять загрози для його країни. Також фінський лідер підтримав рішення уряду закрити кордон з Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Yle.

Президент Фінляндії відреагував на атаку України по російському заводу "Новатек" на узбережжі Фінської затоки

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо. Фото з відкритих джерел

РосЗМІ заявили, що пожежу на російському газовому терміналі "Новатек" на узбережжі Фінської затоки спричинили два українські дрони. Внаслідок атаки російська компанія заявила про зупинку роботи заводу. Через інцидент у відносній близькості до Фінляндії журналісти запитали Нііністьо чи становлять такі випадки загрозу для країни. 

"Я не вважаю це великою загрозою для Фінляндії. Це показує зміни у веденні війни. Україна відповідає на атаки, так само, як Росія нападає на Україну", — сказав Саулі Нііністьо та додав, що на територію Фінляндії "ніхто дронів не посилав".

Фінський лідер наголосив, що не бачить втоми від війни у європейських країн та додав, що питання підтримки України в тому, чи достатьо партнери надають та виготовляють зброї для України.

Президент Фінляндії також прокоментував закриття кордонів з РФ. На думку Саулі Нііністьо це правильне рішення не відкривати їх для росіян. За його словами багато людей, які перетинають кордон з боку РФ до Фінляндії є "пішаками Росії".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що фіни показують рекордно негативне ставлення до Росії.

Також "Коментарі" писали про російськомовних у Фінляндії, які провели мітинг на підтримку уряду, щоб продовжити термін закриття кордон з Росією. Своє рішення вони пояснюють необхідністю створити безпечні умови у Фінляндії.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини