Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Чехії назвав трубопроводи "Північний потік" легітимною ціллю України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії назвав трубопроводи "Північний потік" легітимною ціллю України

Президент Чехії Петр Павел зробив заяву про підрив "Північних потоків".

21 серпня 2024, 15:12
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Чехії Петр Павел заявив, що трубопроводи "Північний потік-1" і "Північний потік-2" потрібно розглядати як законні цілі в російсько-українській війні. Попри це, Павел наголосив, що немає доказів, що Україна причетна до їх підриву.

Президент Чехії назвав трубопроводи "Північний потік" легітимною ціллю України

Президент Чехії Петр Павел. Фото з відкритих джерел

Під час розмови в рамках подкасту PoliTalk президент Чехії Петр Павел заявив, що під час війни між країнами можуть здійснюватись атаки не лише проти військових цілей, але й такі, що підпадають під визначення стратегічних.

"А трубопроводи є стратегічною ціллю. Якби атака була спрямована на те, щоб перекрити постачання газу і нафти в Європу і повернути гроші назад в Росію, тоді – і я кажу умовно – це була б легітимна ціль", – сказав Павел.

Президент Чехії також зазначив, що попри існуючі припущення про нібито причетність України по підриву "Північних потоків", він їх відкидає. Крім того, за словами Павела, атака на трубопроводи не створила серйозних проблем для європейців.

"На той час ми вже мали низку альтернатив, тому "Північний потік" не був критично важливим трубопроводом, від якого залежала енергетична безпека Європи. Безумовно, він спричинив певні ускладнення, але не такі, з якими ми не змогли б впоратися", – наголосив Павел.

Раніше портал "Коментарі" повідомив, що Німеччина звинувачує Польщу через співпрацю з Україною для та приховування інформації про підрив "Північних потоків". У Варшаві відреагували на такі заяви та вимагають вибачень від Берліну

Також "Коментарі" писали про те, як у Зеленського відповіли на звинувачення у нібито причетності України до підриву трубопроводів, якими Росія постачала газ до країн Європи. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.novinky.cz/

Новини