Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прем'єрка Естонії розповіла, чи обговорює НАТО відправку військ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єрка Естонії розповіла, чи обговорює НАТО відправку військ в Україну

Кая Каллас відреагувала на заяви колишнього генсека НАТО Андерса Расмуссена, який заявив про можливу відправку військ НАТО в Україну.

9 червня 2023, 12:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єрка Естонії Кая Каллас заперечила інформацію про перемовини між країнами НАТО щодо відправки своїх військ в Україну. Про це повідмоляє портал "Коментарі" з посиланням на видання ERR.

Прем'єрка Естонії розповіла, чи обговорює НАТО відправку військ в Україну

Прем'єрка Естонії Кая Каллас. Фото з відкритих джерел

Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що члени військового альянсу розглядають можливість відправити свої війська в Україну. Такий сценарій на думку Расмуссена можливий, якщо Україна не отримає гарантій на липневому саміті НАТО.

Прем'єрка Естонії Кая Каллас відреагувала на такі слова Расмуссена.

"Усі держави надають ту чи іншу допомогу Україні. Але жодна країна не висловила бажання втручатися у цю війну, відправляти на неї своїх військових, я про такі плани не чула", — сказала Кая Каллас.

Нагадаймо, що Андерс Расмуссен вказав на Польщу, як країну, яка може першою відправити свої війська на допомогу Україні. За словами колишнього генсека НАТО до Польщі згодом приєднались і військові з країн Балтії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дмитрій Медведєв пригрозив запуском ракет по Європі. Таким чином російський політик відповів на інформацію про можливе введення військ НАТО в Україну. Медведєв критикуючи такі ідеї Расмуссена назвав його "не дуже розумною людиною", яка впала в "недоумство".

Також "Коментарі" писали, що Ріші Сунак зустрінеться з Байденом, щоб переконати американського президента у схвалені британського кандидата на нового керівника НАТО. Тим часом один з кандидатів на генерального секретаря НАТО оголосив, що не буде вести боротьбу за цю посаду. Повноваження чинного генсека НАТО Єнса Столтенберга закінчуються у кінці вересня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини