Головна Новини Суспільство Війна з Росією Представникам влади вірити не можна. Що бентежить нардепів у законопроєкті про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Представникам влади вірити не можна. Що бентежить нардепів у законопроєкті про мобілізацію

Оборонний комітет практично розглянув законопроєкт про мобілізацію і, ймовірно, його винесуть на розгляд ВР у середині квітня. Проте нардепи рекомендують колегам бути уважними, щоб виключені раніше правки не були включені знову

1 квітня 2024, 18:23
Поділіться публікацією:

Минулого тижня оборонний комітет розглянув усі понад 4000 правок, які були внесені в законопроєкт про мобілізацію. Як припустив народний депутат Роман Костенко, це означає, що десь у середині квітня урядовий законопроєкт може бути винесений на голосування у сесійну залу. При цьому, невідомо, як довго його розглядатимуть народні обранці.

Представникам влади вірити не можна. Що бентежить нардепів у законопроєкті про мобілізацію

Мобілізація в Україні

Як відзначив Костенко, можливо, раніше відхилені правки будуть знову внесені в законопроєкт, тому кінцеве слово все ж буде за народними депутатами.

При цьому народний депутат додав, що законопроєкт про мобілізацію набере чинності через місяць після його ухвалення. Окрім того, під нього треба розробити підзаконну базу. Саме тому, додав Костенко, поточний рік можна буде вважати роком мобілізації.

Разом з тим, як відзначив в ефірі "Еспресо" нардеп Дмитро Разумков, ймовірно, законопроєкт про мобілізацію буде винесено на розгляд Верховної Ради 10-11 квітня. При цьому він додав, що мобілізацію в Україні дозволять з 25 років.

Окрім того, за його словами, все ж дуже ретельно необхідно стежити за питанням мобілізації 18-річних. Як підкреслює нардеп, хоча влада запевняє, що такого не станеться, молоді люди до 25 років мобілізовані на фронт не будуть, все ж владі немає віри.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні виник скандал довкола того, що на фронт можуть бути мобілізовані 18-річні хлопці. Після широкого резонансну, у Верховній Раді повідомили, що мобілізувати на фронт молодих людне до 25 років не будуть, тільки за їх власним бажанням. Там відзначили, якщо молодій люди пройдуть воєнну підготовку, їх братимуть на облік у ТЦК, але на фронт не призиватимуть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

1 квітня 2024, 20:06

Тоже мне новость! Государству ни верить ни доверять нельзя в принципе. В любой стране, а в Украине и подавно.


Новини