"Повільний" контрнаступ ЗСУ: Залужний дав відповідь усім критикам

Валерій Залужний заявив, що контрнаступ ЗСУ - це не шоу, кожен метр дається кров'ю

Українські захисники платять кров'ю за кожен метр просування на фронті, тому головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного дратують коментарі про те, що контрнаступ відбувається повільніше, ніж очікувалося. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Валерія Залужного в інтерв'ю The Washington Post.

Валерій Залужний заявив, що в ньому викликає роздратування, коли він чує, що анонсований раніше контрнаступ української армії на сході та півдні країни почався повільніше, ніж очікувалося. Так, українські війська просуваються щодня – навіть, якщо це лише 500 метрів.

"Це не шоу, за яким увесь світ дивиться і на яке робить ставки чи щось таке. Щодня, кожен метр дається кров'ю", - наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Залужний наголосив, що для того, щоб український контрнаступ просувався швидше, українській армії потрібно набагато більше зброї, боєприпасів, у тому числі й винищувачі F-16 для того, щоб досягти переваг у повітрі.

"Без повного постачання ці плани взагалі неможливі. Але вони виконуються. Так, можливо, не так швидко, як хотілося б учасникам шоу, спостерігачам, але це їхні проблеми", - наголосив Валерій Залужний.

Читайте також на порталі "Коментарі" - розпад Росії та перемога України: що думає про це світ – чи вплинув якось заколот Пригожина. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗСУ наступають та вирівнюють фронт: подробиці від Міноборони.