Головна Новини Суспільство Війна з Росією Постійні відступи і сподівання на диво, яке не настане: відверта правда про ситуацію на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Постійні відступи і сподівання на диво, яке не настане: відверта правда про ситуацію на фронті

Тактика, яку почали застосовувати росіяни на фронті, демонструє свою ефективність

сьогодні, 11:56 comments1478
Поділіться публікацією:

Вчора росіяни остаточно встановили контроль над Селидовим, відзначив політичний аналітик Роман Пономаренко. За його словами, під загрозою оточення українські військові відступили, не нав’язуючи противнику вуличні бої.

Постійні відступи і сподівання на диво, яке не настане: відверта правда про ситуацію на фронті

Селидове

"Що кидається в око, місто майже ціле. До цього всі мало-мальськи значимі міста ворог захоплював вже вщент зруйнованими. Очевидні висновки невтішні", — додав експерт.

По-перше, за його словами, нова російська тактика захоплення міст демонструє свою ефективність. По-друге, додає Пономаренко, у ЗСУ не вистачає резервів, щоб обороняти те, що від них вимагається, і воювати так, як їм хочеться.

Як каже експерт, російські війська наразі зберігають ініціативу на фронті. Перехопити її та нав’язати їм свій сценарій дій, ЗСУ не можуть, бо не мають для того сил. Тому наразі противник диктує нашим військовим умови ведення бойових дій, а не навпаки, додав він.

"Щоб переломити цю гірку тенденцію потрібні комплексні рішення, від організації та управління до забезпечення та вишколу військ. Якщо цих рішень в швидкій перспективі не буде, то все і далі буде йти за сценарієм "Вермахт в 1944 році" – постійні і безперспективні відступи з боями в сподіванні на якесь диво, яке ніколи не настане", — підкреслив Пономаренко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники знаходяться в центрі Селидового і доля цього міста вже вирішена. Зокрема, про це заявив військовий, аналітик групи "Левіафан" Микола Мельник. За його інформацією, ворог закріплюється у Вишневому. Як вважає Мельник, Сили оборони знову будуть відкатуватись на нові рубежі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини