Головна Новини Суспільство Війна з Росією Постачання касетних боєприпасів Україні: яке рішення ухвалив Байден
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачання касетних боєприпасів Україні: яке рішення ухвалив Байден

За даними ЗМІ, ця передача дозволить обійти юридичні обмеження на постачання спірної зброї

7 липня 2023, 10:47 comments2216
Поділіться публікацією:

Білий дім погодився на надання Україні касетних боєприпасів. Про їхнє вилучення із запасів Пентагону оголосять сьогодні, 7 липня. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Washington Post".

Постачання касетних боєприпасів Україні: яке рішення ухвалив Байден

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Цей крок передбачає обхід законодавства США, що забороняє виробництво, використання або передачу касетних боєприпасів з коефіцієнтом відмов більше 1%. Втім, позитивне рішення було ухвалено на тлі контрнаступу українських військ та скорочення західних запасів звичайних артилерійських боєприпасів.

"Це сталося після кількох місяців внутрішніх дебатів щодо того, чи постачати спірні боєприпаси, які заборонені більшістю країн світу. Касетна зброя вибухає в повітрі над ціллю, випускаючи від десятків до сотень менших суббоєприпасів на великій території", — пише видання.

За даними WP, Україні передадуть касетні артилерійські снаряди M864, вперше виготовлені у 1987 році. Їх запускатимуть зі 155-мм гаубиць, наданих Україні США та партнерами. У своїй останній загальнодоступній оцінці, проведеній понад 20 років тому, Пентагон зауважив, що "несправність" цього артилерійського снаряду — 6%. Це означає, що принаймні чотири з кожного з 72 суббоєприпасів, які несе кожен снаряд, залишаться нерозірваними.

Пентагон заявляє, що має нові оцінки, засновані на тестуванні 2020 року, з показником відмов не вище 2,35%. Офіційні особи "ретельно відбирають" боєприпаси з рівнем втрати 2,35% або нижче для передачі в Україну, заявив речник Пентагону Бриг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден озвучив позицію США про членство України в НАТО, знову згадавши про реформи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини