Головна Новини Суспільство Війна з Росією Посол України у Німеччині потрапив у скандал: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол України у Німеччині потрапив у скандал: що сталося

Олексія Макєєва звинуватили у залякуванні

5 квітня 2024, 15:10 comments2209
Поділіться публікацією:
У центрі міжнародного медіа-скандалу опинився посол України у Німеччині, Олексій Макєєв. Предметом дискусії стала публікація німецької газети Berliner Zeitung, яка спричинила різку критику з боку дипломата. Посол звинуватив видання у поширенні матеріалів, які спотворюють реальність та підтримують проросійські наративи. Особливу увагу Макєєв приділив тому, що навіть російське посольство робить ріпости матеріалів Berliner Zeitung, що, на його думку, є доказом упередженості видання.

Посол України у Німеччині потрапив у скандал: що сталося

Посла України в Німеччині звинуватили у залякуванні

"Навіть російське посольство їх репостит — настільки там спотворено реальність і правда про російську війну", — написав він.

У своєму зверненні посол порівняв німецьку газету з "Московським радіо", пропагандистською радіостанцією Радянського Союзу, наголосивши на серйозності звинувачень на адресу журналістських стандартів Berliner Zeitung.

У відповідь на це видання опублікувало заяву, в якій відкинуло претензії Макєєва як необґрунтовані та спрямовані особисто проти редакторів та авторів, інтерпретувавши їх як спробу залякування та порушення свободи преси.

Конфлікт загострився після того, як Berliner Zeitung припустила, що критика посла може бути мотивованою його співпрацею з конкуруючою газетою Tagesspiegel. Макєєв, коментуючи ситуацію для видання BILD, наголосив, що його критика була заснована на фактах і спрямована на маніпулятивні репортажі Berliner Zeitung.

"На мою засновану на фактах критику маніпулятивних репортажів, Berliner Zeitung зобразила себе жертвою і спотворила мою критику, перетворивши це на атаку на свободу преси". Дипломат додав, що поважає та цінує свободу преси, а також справжню культуру дебатів та свободу вираження поглядів, але не заміну понять для відволікання уваги. "Ні на один пункт моєї критики не було дано об'єктивної відповіді. А абсурд про те, що посол нібито захищає українські інтереси не за посадою, а заради конкуруючої газети — це чистий наклеп", — констатував Макєєв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини