Головна Новини Суспільство Війна з Росією Посилення мобілізації: у Верховній Раді розповіли про причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення мобілізації: у Верховній Раді розповіли про причини

Ймовірно, Україну чекає посилення мобілізації, кажуть парламентарі

25 жовтня 2023, 23:32 comments2380
Поділіться публікацією:

Через значні втрати особового складу, і через необхідність сформувати нові бригади мобілізація до Збройних сил України буде посилена, заявив член комітету з питань нацбезпеки Верховної Ради Сергій Рахманін. Про це повідомляють "Коментарі".

Посилення мобілізації: у Верховній Раді розповіли про причини

ЗСУ вимагають поповнення

"Цю потребу формує Генеральний штаб і саме він визначає, яку кількість людей йому потрібно і в який термін, — розповів Сергій Рахманін в інтерв'ю "Українській правді". — Коли планувалась велика наступальна операція, яка зараз триває, то з листопада місяця (2022 року — ред.) по квітень-травень (2023 року — ред.), оці мобілізаційні плани суттєво збільшувались. Потім ці плани змаліли. Зараз, наскільки я розумію, додаткова потреба в ресурсах знадобиться і через втрати особового складу (загиблих, поранених) під час бойових дій і через необхідність формувати нові з'єднання, нові бригади". 

Окрім цього, член комітету з питань нацбезпеки зазначив, що нинішня війна "достатньо жорстока, інтенсивна", тож вона "потребує додаткових ресурсів".

Нагадаємо, що за даними Генерального штабу ЗСУ за час широкомасштабного вторгнення армія РФ втратила в Україні понад 290 тисяч осіб. Втрати ЗСУ під час війни не оголошуються. За даними журналістів The New York Times, які у серпні поточного року посилалися на оцінки неназванних представників Білого дому, загальна кількість військовослужбовців, убитих та поранених з обох сторін війни в Україні за півтора року, що минули з початку повномасштабного вторгнення РФ, наближається до 500 тисяч. Зокрема, втрати ЗСУ становлять до 70 тисяч убитими та до 120 тисяч пораненими, повідомляли журналісти The New York Times.

Тим часом, головою палати представників Конгресу США обрано противника допомоги Україні.

Прем'єр-міністерка Італії Мелоні виступила з заявою про допомогу Україні.

А Брежнєва відверто розповіла, як на неї вплинуло розлучення з Меладзе.   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини