Головна Новини Суспільство Війна з Росією Посилена мобілізація доб'є економіку та підштовхне Україну до краю прірви – нардеп
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилена мобілізація доб'є економіку та підштовхне Україну до краю прірви – нардеп

Народний депутат Георгій Мазурашу критикує новий законопроєкт про мобілізацію в Україні.

8 лютого 2024, 18:00 comments1377
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Рішення влади "загнати" українців до армії насильницьким способом лише посилює напругу у суспільстві та сприяє зростанню опозиційних настроїв. Про це заявив народний депутат від фракції "Слуга народу" Георгій Мазурашу.

Посилена мобілізація доб'є економіку та підштовхне Україну до краю прірви – нардеп

Народний депутат Георгій Мазурашу. Фото з відкритих джерел

За його словами, поспішне проведення посиленої мобілізації в Україні запропонованими Урядом "кріпацькими" методами, по суті, пояснюється і тим, що Україна продовжує зазнавати втрат на фронті, і прихильністю авторів таких законодавчих змін до рабовласницької філософії.

"Військове керівництво “замовляє” через Міноборони і Уряд законодавчі зміни, які дозволили б успішніше “полювати” на тих, які з різних причин не можуть/не хочуть служити/воювати, й погрозами та примусом заганяти їх до армії "для кількості". Насправді ці ідеї у разі, не дай Боже, узаконення дадуть виключно негативний ефект. По суті, це посилення того шкідництва, яким тепер займаються ТЦК, прибиваючи економіку та наближаючи Україну до неспроможності чинити опір агресорам. Важливо увімкнути здоровий глузд і не штовхати країну далі до краю прірви", — зазначив він.

Коментуючи той факт, що новий законопроєкт про мобілізацію успішно пройшов перше читання у Раді, Мазурашу зазначив, що це ще раз демонструє наявність різних інструментів впливу на депутатів.

"Думаю, якби колеги комунікували зі своїми виборцями (у тому числі які на фронті), чули їх та орієнтувалися на позицію очевидної більшості тих, які їх обрали та делегували, такі законопроєкти не мали б шансів навіть до порядку денного потрапляти", — додав парламентарій.

Водночас нардеп наголосив, що подібними законопроєктами влада лише посилює напругу в суспільстві.

"Напруга в суспільстві і ті ж опозиційні настрої посилює навіть не сама по собі мобілізація, а ці, м'яко кажучи, немудрі дії – ганебні ганяння з повістками всюди і за всіма, заганяння силою в армію тих, хто там не потрібен, натомість у тилу вони приносять користь роботою на економіку, звідки армія і утримується", — наголосив співрозмовник.

Ситуація посилюється ще й тим, що в бюджеті України немає коштів на проведення подібних посилених мобілізаційних заходів, наголосив Мазурашу.

"Партнери взагалі нам коштів на фінансування сектора оборони та безпеки не дають. Це ми фінансуємо виключно із власних надходжень до держбюджету, наскільки відомо. Тобто на мобілізацію також треба заробити додаткові кошти. А це, виходить, взаємовиключні речі: чим більше ми забираємо людей з економіки та мобілізуємо, тим менше у нас надходжень в бюджет, а отже, і коштів на армію. Тож тут треба дуже розумно балансувати між економікою та армією. І мобілізацію, і загалом тактику та стратегію у цій проклятій війні треба базувати на реаліях, а не лише на емоціях", — запевнив парламентар.

Розмірковуючи на тему можливого контрнаступу ЗСУ вже влітку в умовах посиленої мобілізації, Мазурашу вважає за правильне для української армії спочатку досягти переваги на полі бою.

"У наступ, як відомо, можна йти, коли є суттєва перевага над супротивником. Якщо до літа у нас буде бажана перевага втричі, можна буде і про наступ говорити. Але про це краще знають самі військові, на чию позицію і я орієнтуюсь", — констатував він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

8 лютого 2024, 19:13

ну хоть один разумный человек нашелся.


Новини