Портников розповів, коли будуть мобілізувати жінок на війну

В Україні можуть мобілізувати жінок та знизити мобілізаційний вік для чоловіків.

Український журналіст та політичний оглядач Віталій Портников заявив, що у випадку продовження війни на кілька років, Україні доведеться знижувати мобілізаційний вік та починати призов жінок в армію.

Віталій Портников в ефірі телеканалу "Еспресо" прокоментував активнішу діяльність співробітників ТЦК, які почали ходити з перевірками у торгівельно-розважальні центри, ресторани та концерти. За його словами, чим довше буде тривати війна, тим більше буде подібних ситуацій.

"Треба розуміти, що по розвитку війни це все буде більш жорстким ставати. Треба обʼєктивно це розуміти, якщо ми погоджуємося з парадигмою довгої війни, з якої немає виходу, буде потрібна додаткова мобілізація", - говорить Портников.

За його словами, якщо війна в Україні триватиме кілька років, то спочатку знизять вік мобілізації військовозобов’язаних, а після цього будуть активно залучати жінок в армію.

"Не треба мати ілюзій, що цього не буде відбуватися. Якщо війна продовжиться ще два-три роки, буде зменшуватись призовний вік, якщо продовжиться пʼять років будуть призивати жінок", - прогнозує політичний оглядач.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат критикує українців, які не оновлюють свої дані після прийняття нового закону про мобілізацію. За його словами, в Україні близько шість мільйонів військовозобов'язаних не оновили дані.

Також "Коментарі" писали про те, що війна в Україні може закінчитись у 2025 році. Ветеран російсько-української війни заявив, що такий результат можна досягти, якщо зміниться ситуація з мобілізацією в Україні.