Головна Новини Суспільство Війна з Росією Попередник Герасимова визнав провал армії РФ в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Попередник Герасимова визнав провал армії РФ в Україні

Російське озброєння виявилося неефективним проти західної техніки

7 лютого 2024, 20:19
Поділіться публікацією:

Колишній глава Генерального штабу ЗС РФ Юрій Балуєвський визнав провал в Україні російської артилерії, ракетних систем, танків і авіації.

Попередник Герасимова визнав провал армії РФ в Україні

Балуєвський визнав слабкість російського озброєння. Фото з відкритих джерел

За словами попередника Валерія Герасимова, російська державна програма озброєнь, вартість якої склала 20 трлн рублів за 10 років, не змогла подолати відставання російської зброї від західної. Зокрема, відзначив він, у війні проти України свою неефективність показали російська артилерія, ракетні системи, танки і авіація.

За словами Юрія Балуєвського, російська артилерія і ракетні комплекси суттєво поступаються західним. Водночас він наголосив, що артилерія знову стала визначальним фактором бою, а важливе значення для успіху операції має кількість випущених снарядів.

Також попередник Герасимова розповів, що війна в Україні продемонструвала вразливість танків на полі бою, позаяк вони виявилися "мішенню, яку легко виявити і вразити".

Крім того, додав Юрій Балуєвський, неефективною виявилася російська авіація, яку вражає ППО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський президент Джо Байден назвав Дональда Трампа головним ініціатором, який блокує затвердження Конгресом США нової макрофінансової допомоги Україні. Під час звернення до Конгресу США Байден заявив, що конгресмени досягли двопартійної домовленості щодо голосування за законопроєкт, який містить "найсправедливішу, найгуманнішу реформу міграційної системи та найжорсткіші заходи із захисту кордону", однак не можуть ухвалити його через Трампа.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що весною Росія планує розпочати новий наступ. Наразі РФ проводить операції, які є тактичною підготовкою до початку такого наступу, переконаний колишній керівник Генерального штабу Збройних сил Чехії Іржі Шедіві. За словами екс-глави Генштабу Чехії, для весняного наступу росіяни підготували 60 тисяч військових і техніку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини