Головна Новини Суспільство Війна з Росією Полтавський воєнком зробив гучну заяву про шалені втрати: до 80 відсотків
commentss НОВИНИ Всі новини

Полтавський воєнком зробив гучну заяву про шалені втрати: до 80 відсотків

Виконуючий обов'язки Територіального центру комплектування та соціальної підтримки зробив резонансну заяву про шалені втрати

16 вересня 2023, 17:48 comments14624
Поділіться публікацією:

Зі ста військовозобов'язаних, яких мобілізували рік тому, у строю залишилося 10-20 осіб, інші — вбиті, поранені чи виведені з ладу, заявив депутатам Полтавської міської ради виконючий обов'язки Полтавського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (воєнкомату) Віталій Бережний. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Цензор.нет та інтернет-видання Полтавщина.

Полтавський воєнком зробив гучну заяву про шалені втрати: до 80 відсотків

Віталій Бережний. Фото - "Полтавщина"

За його словами, Полтава та Полтавська область наразі пасуть задніх щодо виконання мобілізаційних приписів Генштабу. Станом на 15 вересня, Полтава виконує 8% від планового завдання Генерального штабу. Загальне виконання планового завдання за вересень складає 13%. 

Для покращення показників мобілізації воєнком запропонував розгорнути додаткові дільниці оповіщення.

Окрім цього, за його словами, в регіоні незабаром буде створюватися нова механізована бригада.

Нагадаємо, що офіційно Україна не оголошує про розмір своїх втрат під час війни. Орієнтовні втрати обох сторін у війні називали американські журналісти з The New York Times. Посилаючись на оціночні дані Білого дому, вони говорили про півмільйона втрат — загиблих та поранених — з обох сторін. За даними джерел американського видання, на війні загинули 120 тисяч росіян та 170-180 тисяч були поранені. Україна, як пише The New York Times, втратила 70 тисяч загиблими та 120 тисяч пораненими.

Тим часом, у Німеччині розповіли, хто в ЄС грає на руку Путіну. В уряді Шольця натякнули – ті, хто продовжив заборону на експорт українського зерна до ЄС, грає на руку Путіну.

Депутат Держдуми вирішив обміняти мандат на керівну посаду на окупованій Херсонщині. Минулого тижня на псевдовиборах Кастюкевича обрали "депутатом обласної думи".

А Кім Чен Ину в РФ показали, чим б'ють по Україні. Лідеру КНДР представили ракетний комплекс "Кінжал".   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини