Польський генерал назвав напрям, звідки може вдарити Росія: 300 тисяч мобілізованих вже там

Польський генерал Вальдемар Скшипчак вважає, що Росія може вдарити з боку Воронежа, Курська та Брянська і тоді під головним ударом опиняться Полтава та Дніпро

Російські війська можуть піти в масштабний наступ не там, де зараз їх очікують і де новий удар здається найбільш ймовірним, тобто, на півдні та сході. Путін може розпочати свій новий наступ з боку Воронежа, Курська та Брянська та рушити на південь України. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю ВВС висловив польський генерал Вальдемар Скшипчак.

За його даними, саме там противник зосередив більшість із 300 тисяч мобілізованих восени солдатів. Там вони проходять підготовку та їх усіх не кидають на фронт, а продовжують готувати до нового удару. У такому разі ворог може спершу вдарити по Полтаві та Дніпру, а потім по Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Усі говорять про те, що Росія спробує знову окупувати українську столицю, але в це погано віриться, каже Вальдемар Скшипчак. Також немає підстав казати, що армія Білорусі приєднається до росіян для походу на Київ.

Також Скшипчак назвав українське місто Бахмут "ворітами" в інші частини Донбасу.

"Його захоплення (Ред. – Бахмута) дозволило б вийти на лінію Краматорськ – Слов'янськ. І цього Путіну вистачило б. Він хотів би з'єднати це з іншими територіями на сході вздовж річки Ворскла та лівого берега Дніпра", – вважає польський генерал.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія готується відправити на фронт нові танки: подробиці від британської розвідки.

Також видання "Коментарі" повідомляло - керівник приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер", близький до російського диктатора Володимира Путіна бізнесмен Євген Пригожин піддав критиці Кремль через те, що адміністрація не заблокувала YouTube в РФ. Чому Пригожину, який періодично критикує найвище військове керівництво РФ, стільки дозволяється? Про що це говорить – до чого може призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.