Головна Новини Суспільство Війна з Росією Польща та Україна обговорили захист повітряного простору від російських ракет
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща та Україна обговорили захист повітряного простору від російських ракет

Україна та Польща обговорили можливу співпрацю країн у питанні захисту України від російських ракет, про це у Твіттері повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба

3 квітня 2024, 18:08
Поділіться публікацією:

Міністри закордонних справ України та Польщі, на фоні зустрічі міністрів країн НАТО у Брюсселі, обговорили можливості співпраці у забезпеченні захисту України від атак РФ з повітря та у зміцненні захисту повітряного простору.

Польща та Україна обговорили захист повітряного простору від російських ракет

Дмитро Кулеба

Як відзначив голова МЗС Дмитро Кулеба, під час розмови з польським колегою Радославом Сікорським обговорювалася підтримка Польщі у захисті українського повітряного простору від ракет РФ, а також заходи щодо захисту повітряного простору Польщі.

Крім того, Кулеба закликав партнерів передати Україні якнайшвидше максимальну кількість систем Patriot, призначених для перехоплення балістичних ракет. Він наголосив на тому, що Україна єдине у світі держава, яка щоденно стикається з атаками балістичними ракетами, і саме тому передача систем Patriot стала надзвичайно актуальною та необхідною.

Тобто, підкреслив очільник МЗС, більш важливого місця для систем "Патріот", ніж Україна, немає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що під час ракетного удару по Україні одна із ворожих російських ракет залетіла на територію Польщі. У повітряному просторі цієї країни вона перебувала протягом 39 с.

Польща прийняла рішення не збивати російську ракету, адже вона не загрожувала мешканцям країни. Пізніше польські євродепутати заявили, що у разі збиття ракети її уламки могли зруйнувати окремі об’єкти на території країни, тому було ухвалено рішення не збивати ракету. Більше того, нібито НАТО навіть похвалило Польщу за таке виважене рішення.

Втім, МЗС Польщі викликало російського посла Сергія Андрєєва, щоб вручити йому ноту протесту. Проте він відмовився від візиту, а після скандалу виїхав із країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини