Головна Новини Суспільство Війна з Росією Половина населення України потребує терапії: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Половина населення України потребує терапії: дослідження

Наразі терапевтичної допомоги потребує 52% українців

29 березня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Згідно з дослідженням медичного сервісу Helsi, більше половини населення України (52%) відчуває потребу в терапевтичній допомозі. Майже кожен четвертий (близько 27%) не може з упевненістю сказати, чи потрібна йому професійна підтримка.

Половина населення України потребує терапії: дослідження

Психологічна підтримка потрібна майже 50% українців

Руйнівний вплив війни на життя мільйонів людей не обмежується лише фізичними втратами та зруйнованими будинками. Він також залишає глибокі рани на психіці тих, хто втратив близьких, був змушений покинути свій дім або взяв на себе тягар захисту країни. Статистика свідчить про зростаючу потребу в психологічній підтримці серед українців, які намагаються впоратися зі стресом, тривогою та депресією в умовах постійної невизначеності та загрози.

Половина населення України потребує терапії: дослідження  - фото 2

Дослідження Helsi виявило, що 54% респондентів мали досвід звернення за психотерапевтичною допомогою, тоді як 46% не зверталися до спеціалістів, що вказує на значну частку населення, яке потенційно залишається без необхідної підтримки. Основними причинами, через які люди шукали допомогу, стали відчуття тривоги чи стресу (64,3%), переживання депресії та відсутності настрою (59,5%), труднощі адаптації до змін (21,4%), а також проблеми в особистих стосунках (19%).

Половина населення України потребує терапії: дослідження  - фото 3

Позитивним є те, що значна частина опитаних (24%) працювали з психотерапевтом протягом щонайменше місяця, а 21% — до шести місяців. Це свідчить про зростаючу обізнаність та готовність українців звертатися за фаховою підтримкою в складний період свого життя.

З 2022 року в Україні розширено доступ до психологічної допомоги: сімейні лікарі отримали можливість надавати психологічну підтримку на первинному рівні. Спеціалісти наголошують, що звернення за психологічною допомогою не є ознакою слабкості, а є проявом турботи про власне здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://helsi.me/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ss

29 березня 2024, 17:28

И это понятно в гейропу идем, а у нас уже как в гейропе всем пидорасам нужна поддержка, сами ну ни как)))


Новини