Головна Новини Суспільство Війна з Росією Politico дізналося, кого вибрав Київ своїм посередником у досягненні мирної угоди з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Politico дізналося, кого вибрав Київ своїм посередником у досягненні мирної угоди з РФ

За інформацією Politico, Київ покладає великі надії на допомогу Індії у врегулюванні війни

сьогодні, 09:22
Поділіться публікацією:

Україна обрала прем'єр-міністра Індії Нарендру Моді своїм головним посередником для сприяння завершенню війни із Росією. Під час зустрічі в Нью-Йорку президент України Володимир Зеленський обговорив з Моді можливості мирної угоди, яка б забезпечила припинення бойових дій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Politico".

Politico дізналося, кого вибрав Київ своїм посередником у досягненні мирної угоди з РФ

Володимир Зеленський т Нарендра Моді. Фото: сайт Офісу президента України

ЗМІ зазначає, високопосадовець з України, який погодився дати коментар на умовах анонімності, підтвердив, що президент Зеленський бачить в Індії надійного партнера для укладання мирного договору. Під час останніх переговорів з Києвом Моді наголосив, що компроміси з боку України будуть важливим чинником, щоб наблизитись до якоїсь угоди, проте вони не повинні включати передачу територій Росії.

У матеріалі йдеться, хоча раніше Київ критично висловлювався про відносини Індії та РФ. Зокрема, Офіс президента критикував дводенний візит Моди до Путіна та обійми з диктатором, Україна все більше бачить Індію як нейтрального та перспективного посередника у переговорах із Кремлем.

Автори відзначають, що Індія залишається однією з небагатьох світових держав, здатних вести переговори як з Москвою, так і з Києвом, виступаючи за повагу суверенітету та територіальної цілісності України. Швейцарія та Австрія стали на бік ЄС, наклавши санкції на Росію. Відносини між Вашингтоном і Москвою перебувають у стані глибокого заморожування. Спроби таких країн, як Саудівська Аравія, зіграти роль миротворця провалилися, тоді як Китай звинувачують у активній допомозі Москві у військових діях, а Зеленський лише цього місяця розкритикував уряд Бразилії за те, що він "став на бік Росії".

Українські чиновники висловили сподівання, що Індія візьме активну участь у розробці мирної формули, оскільки ця країна може значно вплинути на перебіг подій у світі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський пояснив, чи прописані в плані перемоги переговори з РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини