Головна Новини Суспільство Війна з Росією Politico дізналося, хто остаточно забракував ідею Макрона щодо відправки в Україну інструкторів
commentss НОВИНИ Всі новини

Politico дізналося, хто остаточно забракував ідею Макрона щодо відправки в Україну інструкторів

Раніше президент Франції Еммануель Макрон не відкинув можливості відправлення західних військ в Україну

7 червня 2024, 11:20 comments2509
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував голові Білого дому Джо Байдену відправити в Україну військових інструкторів. Але останній відмовив. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Politico дізналося, хто остаточно забракував ідею Макрона щодо відправки в Україну інструкторів

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що відповідну пропозицію Еммануель Макрон зробив Джо Байдену під час нещодавньої розмови, під час якої піднімалося питання допомоги Україні.

Французький лідер запропонував США направити в Україну військових інструкторів для навчання українських військ у зоні бойових дій. Цю пропозицію Еммануель Макрон лобіював і раніше.

За даними Politico, президент США не підтримав ідею французького лідера. За словами двох людей, знайомих із розмовою, Байден висловив стурбованість потенційними наслідками відправлення військ з будь-якої країни НАТО туди, де вони можуть опинитися на лінії вогню та призвести до ескалації конфлікту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Франція хоче сформувати "французьку бригаду" для ЗСУ. Йдеться про підготовку 4500 українських військових. Але проводити цю підготовку Париж буде на своїй території, щоб французькі війська прибули на територію України не йдеться. Про це в інтерв'ю французьким ЗМІ заявив президент Франції Еммануель Макрон, пише "Le Figaro".

"Завдання полягає в тому, щоб навчити 4500 українських солдатів, спорядити їх, навчити їх захищати свою землю та сформувати французьку бригаду", — пояснив президент Франції.

Макрон також наголосив, що про те, щоб відправляти французьких військових в Україну говорити зарано. Хоч і не відкинув такий крок у перспективі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини