Головна Новини Суспільство Війна з Росією Politico дізналася, яку зброю Зеленський просив у Вашингтоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Politico дізналася, яку зброю Зеленський просив у Вашингтоні

Український лідер у Штатах озвучив прохання щодо ATACMS, з'ясували журналісти

13 грудня 2023, 13:20
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський під час візиту до США озвучив прохання щодо надання нашій країні озброєння більшої дальності. Український лідер на зустрічі з республіканцем, спікером Палати представників (нижня палата Конгресу Штатів) порушив питання необхідності постачання американською стороною Києву тактичних балістичних ракет ATACMS, які мають велику дальність. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання Politico, посилаючись на свої джерела.

Politico дізналася, яку зброю Зеленський просив у Вашингтоні

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Зеленський... під час зустрічі з Джонсоном підносив питання про необхідність поставки... версії армійської тактичної ракетної системи більшої дальності (ATACMS), за словами людини, знайомої з розмовою", — йдеться у статті.

Журналісти зазначають, що Штати передали Україні такі ракети меншої дальності. Республіканці протягом останніх тижнів закликали президента США Джо Байдена передати Україні ATACMS з більшою дальністю, щоб наші воїни змогли вражати цілі супротивника, розташовані на більшій відстані.                                                    

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський у США прокоментував пропозицію віддати Росії захоплені українські території.

Також видання "Коментарі" повідомляло – під час спільної прес-конференції із президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон хоче бачити перемогу України у війні. Водночас президент США заявив, що, враховуючи непросту ситуацію в Конгресі, він не може обіцяти надання Україні всієї зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини